Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Tuesday, July 6, 2010

Adegan Hampir2 Tertinggal Bas..

Tiket bas pkl 10 pgi...skrg ah pkl 10.05 pagi.....huhuhuhuhuhu...nasib baik masih sempat lg..dengan termengah2 bawak beg berlari ke terminal 2..mse tu dah tak toleh dah org2 kt situ..peduli ape aku klo ade dato'siti ke..yg aku tau aku sempat naik bas...

Alkisahnya...pagi td sy bersiap sperti biase..smpai kt komuter nilai je...bleh plak diorg announce tren smpai pkl 930...slalunye within 10 mnt je..ni kne tunggu 20 mnit..mse tu jantung dah berdebar2 ntah sempat smpai ke tidak sblm pkl 10 ni..Time ni plak la pkcik yg bwak tren ni asyik nk brek je..asyik nk slow je..hrini mood dia nk amik angin tgok pemandangan pagi plak dah....ngam2 smpai sremban 9.54 pgi..huhuhu..sempat ke ni...

Dengan pantas dan tangkasnya sy pn trus bukak pintu teksi tanpa dipelawa trlebih dahulu (aaahh..dah xpduli dah)..pkcik teksi tu pn konon2 nak tlg bwak laju biar cpt smpai..bleh plak hrini tiap kli lalu traffic light je sume nk merah...addoooiii..klo bleh terbang,dah lame terbang ni...Xpelah...redha jela...ade rzeki naik bas,ade la...

Smpai2 terminal 2 je dah 10.05 pgi...trus meluru ke tmpat bas...abg yg drive bas tu (muda lg ye) dah main2 gear nk jalan dah...lgi lah menggelabah....dengan mengah2+semput...akhirnya brjaya gak naik bas...alhamdullillah...Allah permudahkan semuanya...mmg cuak...klo kt stesen bas klang ni maunya nangis sorang2..Papepn pasni...gerak awal sket ye cik dayah.

2 comments:

  1. kalau tertinggal bas kan bole balik rumah balik. hehehe. lebih gembira :)

    ReplyDelete
  2. hahaha..btul2...tp xbleh..rse serba slh plak xmsuk opis,ske hati cuti lame2...diorg kt opis berpulun2 wat keje,xkn kite bleh hepy2 patah balik umah..hehehhe

    ReplyDelete