Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Saturday, July 10, 2010

Endurance & Short Term Succes

Hari ini hari sabtu..saya keseorangan...Rumate balik,mmber2 pn balik masing2 ade hal. Anyway..today & tomorrow adalah hari yang mane sy kene siapkan model nonlinear sy..sebab nayan ngn eon dah dpt buat..so..now sy plak kne dapatkan gak graf tu walau ape cara skalipn di hjg minggu ni...First Shear Order Deformation Theory,siapla kau hrini!!!!...

Tapi perut lapar..cmne nk stat keje..huuhuhuh...kt luar plak ade abg tgah wiring,malu la i nk kluar...mcm2 betul dugaan nk wat research ni..laparla,itula,inilah...betul ckp dr.airil...."Nak buat research,kene ade endurance"...smlm kiteorg meeting(meeting lg)...ape yg dr.airil ckp mmg btul2 kene kt btg hidung sndiri..Sy ni ade ke endurance nk wat research?..bru stahun jagung dah fedup..bukan sy xde endurance, tp sy xjumpe short term succes,then sy xde satu anjakan yg mmbolehkan sy bersemangat nk truskan research..he said again"slain dr endurance, research ni kene ade short term succes,bile ade short term succes,bru sronok nk truskan research"..abis klo dah sy blum dpt succes tu cmne nk sronok buat research..Kire dah bersyukur la dpt supervisor yg sgt2 memahami mcm dr.ahamd&dr.airil..berbanding dgn diorg yg lain kt opis tu, supervisor diorg x amik tau pn..dr.airil gak yg tension..

Mungkin saya blum jumpe lg short term succes tu,mgkin usaha yg sy buat slame ni blum cukup lg nk dapatkan short term succes tu..Atau mgkin cara blajar sy x begitu efficient mnyebabkan sy asyik repeat kesalahan yg sama,dan akhirnya xdapat2 graf nonlinear tu???...Jealous tgok segelintir kawan yg same2 setahun dah amik master,tp dah present conference paper..sungguh jealous..xpelah, mgkin rezeki sy di lain mase..Yang pasti,rezeki mesti ade! Itu janji Allah bgi hambaNya yg slalu berusaha.Dan sy juga berjanji nk dapatkan graf nonlinear walau ape skalipun hrini..Dah pkl 12 lbih tgari..Time's up! Lets do work!

3 comments:

  1. assalamualaikum,

    ouhhh..yaya..well written!!
    good advice.."short term success"..utk org yg da kna naik express tren ni,tp still punch card selalu lmbat :(

    go yaya go!!
    biar buat deformation,tp jgn semanagt kamu yg de-form wokes.. ~_^

    ReplyDelete
  2. Thanks Fara!...yg express hanya train itu shaja,kite xbleh sruh train tu tggu kite..so nak xnak kite kene bergerak express gak la mcm train tu.hehehe

    ReplyDelete
  3. chaiyok chaiyok dayah.

    p/s: dr,airil itu garang. saya takoooot dgr suara beliau :p

    ReplyDelete