Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Thursday, July 29, 2010

Hari berborak sedunia

Harini asyik nak berborak je...hari berborak sedunia dimulai dengan gosip nampak accident. Actually bukan accident,masa saya nak turun bukit FKA tu je pakcik guard dah blok jalan.mula2 nampak macam accident,rupe2nye dah jadi mayat pun orang tu..ditutupi oleh plastik hitam..dah mati la kan?..betul2 depan FKA.sampai ofis je truslah bergosip..sebab jarang dengar ade kes kematian dalam kampus..rupe2nye pekerja asing yang merompak,bergaduh lalu terbunuh...huhu..macam pemberita plak..

Selepas gosip pertama abis, datang plak gosip kedua....aktiviti bergambar di dalam opis..bilik mane lagi,bilik k.siti lah...wan la ni punye keje bukan main rajin lagi ajak bergambar (padehal kite yg merayu2 kat dia)..hehe..inilah hasilnye...


Sesudah abis gosip kedua...belah petang plak..borak panjang dengan kak liza...ish..dasar student xbuat keje aku ni..huhuhu..mestilah nak borak lame dengan dia..manelah tau diam2 dah bersalin...to kak liza..hopefully deliver dengan selamat ye..hehe..

2 comments:

  1. wahai adikku yang sorang nie..g la wat research awk tu oii..gosip je ye..xbek tawwwww...sok akak xde jgn lupe gtau eh gosip terbaru,terkini n terhangat..hahaha

    ReplyDelete
  2. hahahahha...mane bleh gosip2...kurangkan kontroversi..tingkatkan prestasi!!

    ReplyDelete