Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Sunday, July 18, 2010

Nak yang tu..nak yang ini...

Ramadan semakin hampir.puase belum lagi,tapi dah mula survey baju raye,kasut raye,handbag,..kuih raye??,xberminat plak nak survey..hehhee...klo kek tu okla kot...sememangnye saya xsuke buat kuih raye..tapi kalo buat kek tu saya sukelah,xperlu nak buat seketul2 mcm kuih..bancuh je,kacau2,masuk dlm satu acuan..kan senang.heheh..bile boring camni mulalah surf baju2 raye kt internet ni..raye ni tringin plak nak pkai jubah...kasut plak..nak cari yg tumit sedang2 je...so..surf punye surf....

Saya xnak pkai yg camni..tinggi sgt.sakit pinggang,sakit punggung..cantik memangla cantik..tp menyakitkan..Lagipun leceh..nak kene bukak tali,psg tali...lambat nak gerak..(mengikut pengalaman la).



Kalau yg ini ok sket..xde tinggi sangat..sedang2 je..tapi tahun ni decide nak cari yg comfort shoes jela...selesa skit..bile berjalan raye dengan family je nanti nak kene tolong dukung anak buah la..ke sane ke sini..



Yang ini wajib...HANDBAG memang wajib..dah taknak lagi tumpang handbag mak simpan handset,dompet... tahun ni berhasrat nak bli carlo rino punye..tp harga memang xhengat..nak tunggu hantaran tunang lame lagi la kot...penah gak beli CR2 dulu(adik bradik carlo rino)..tp baru pakai 3-4 bulan mcm xbrape tahan la...sembonia pun not bad..tapi lebih kurang mcm carlo rino gak harganye..nak beli bonia, memang kene ikat perut la..again,nak tunggu bonia tu jadi hantaran tunang or kawin,memang lame lagi..so,this raye xperlu la nak cari handbg besar2 lagi..bukan nak isi botol susu anak pun..so size macamni ok kot..










Haa...yang ini memang di cari2..disebabkan raye tahun ini tringin nak cari jubah,so bukak wanitamelayu.com...macam2 ada..banyak2 yang dijual,saya cume berkenan yang ini je (patung pakai memang nampak cantik)...









Tapi yang ini pun not bad...







Maklumlah kawan2 sume dah kawin..so otomatik rase mcm dah tua,kenelah jaga penampilan gitu...hehehe..yang penting berazam gak nak full sembayang terawih...kalo xdapat buat kt surau,buat kt hostel pn jadila..dan...kene turunkan berat badan..(susahnye)..Raye tahun ni pun cadang nak beli baju biase2 je..then jaahit manik sendiri..kalo orang tanye or puji, buleh kembang2 hidung sket.(seperti yang penah berlaku sebelum ini)...well..see the leg la.
Takpe..yang penting puase dulu..and berjimat cermat untuk beli sume2 tu...xperlu membazir2 (kire azam gak tu).lebih baik simpan wat duit kawin..hhehhe


















No comments:

Post a Comment