Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Wednesday, July 28, 2010

Selalu terlupa

Inilah habit saya yang paling teruk sekali..LUPA...sampai satu masa tu saya bersahur ganti puasa..tapi terlupe nak niat..boleh plak ye macamtu??...Terlupe nak buat keje yang supervisor bagi..Sometimes terlupa ada janji dengan kawan..nak bayar ptptn (yang itu kdg2 buat2 lupe..hehehe) tapi Alhamdullillah..sembayang xpenah lupa..

Kadang2 terfikir gak, mungkin selalu makan makanan yang bersemut then buat kita jadi lupe..kalo nak buat air nescafe malam2 sesuke hati je panaskan air dalam cerek tanpa tengok dahulu isi dalamnye..entah2 dalam tu dah ade macam2..Abistu dah duduk asrama mane nak jumpe peti ais?..so terpakselah gantung makanan kat tempat tinggi2 dengan harapan xde seekor pun semut panjat dalam tu..

Alhamdullillah walaupun keje tak siap2,tetapi masih melalui hari2 biase dengan hati yang gembira..makan tak ingat,duit abis pun xingat...Semalam breakfast kat de'tropika utm tepi tasek..sangat best...nyaman,tenang...hehe...kiteorang pegi after kak selly terbace email dr.fadhil yang katenye (slang jawe skit) mi bandung kat situ sedap gile..tapi malangnye terlalu enak,sampai lupe nak amik gambar awal2..sudahnye, amik gambar kuah je...


Disebabkan saya tak suke mi..so saya makan nasi lemak..sedap..murah...kak siti and kak selly makan mi bandung..diorang tak abis2 puji kate sedap sebijik macam mi bandung muar...mangkuk dia besar macam kat secret recipi..rm5 je kalo xsilap la..sangat penuh,ade udang,sotong,kuah yang sangat pekat..nyum2..

Ok..time's up!!...sambung kerja!

No comments:

Post a Comment