Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, July 5, 2010

Today is monday..

Today is monday..and tomorrow i'll be back to utm..bile tekak nk baik ni...penat mnum air asam jawa, tp temporary je lega...pstu pedih balik..Bile sakit tekak datang,trus 1 bdan collapse...xde mood nk buat keje,trlantar atas krusi malas (mmg brtambah mls la aku) mengalahkan org patah kaki..mkn,tido,mkn,tido...ape nk jd dgn anak dara sorg ni..

Research cmne plak?..so far mmg xde progress,sedihla..ntah ape programming aku wat ni...bile run je result x same...xtau nk tgok kt sisi mne lg.chaiyok!,chaiyok!..ni bru sket..esok dah nk balik utm,klo dr.ahmad check,result ape aku nk tunjuk...huhuhu..sory doc..Jealousy sy membuak2 bile tgok sorg abg opis ni try buat problem sy, and skelip mata je kuar pattern result yg ala2 same dlm buku Uncle Reddy tu....heii..sy buat 3,4 bulan tau x!...dia wat semalaman je...tp dia mmg genius pn orgnye..sbb tu utm amik dia as a academic staff..xpe,sy try pulun mlm ni..hopefully kluar la graf yg dikehendaki sgt tu..

Kak liza dah blk kelantan cuti bersalin..so pasni mst boring xde nk gosip2@mengadu prob...kenelah tggu 3 bln utk dia sihat sepenuhnya...amazing betul wanita mcm kak liza..pada usia 38 thn,further phd demi kerjaya dan keluarga..Berjauhan dgn anak2&suami,.mereka di Kelantan,dia di Johor..Mengandung pula anak kembar..You are very amazing women..Smoga Allah mudahkan kak liza bersalin..Amin..Miss u kak liza,cpt2 balik utm.i xsbar nk same2 tlong u jaga twin tu..hehe..

Sy yang bujang ni cmne plak?..research master terkontang kanting..Punyelah sihat tubuh badan,ckup makan minum,xmengandung,xsakit pape..tp smangat down bile programming stuck..Hri2 asyik nak mengeluh keje xsiap...dan setiap hari juga lah sy kene motivate diri,ckp bende2 positif supaya semangat sy x hilang.Ya Allah,ikhlaskanlah hatiku ini dlm setiap perbuatan..Smoga Allah mudahkan kerja sy & smoga semangat sntiasa berkobar2..hehe.

2 comments:

  1. hai, thanx. chaiyok chaiyok buat master. Jgn tensen2. Nnt jd cam Po. moody memanjang. hihihi

    ReplyDelete
  2. btul2...cume sy tak se'workcaholic' mcm die..hehehe

    ReplyDelete