Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Thursday, August 19, 2010

Cucumber Juice

setelah berhempas pulas selama 2 hari belek2 bluetooth usb ni,akhirnya saya berjaya detect mengapa laptop saya taknak detect bende ni..rupenye saya dah off kan notification icon kat desktop ni..ishhh...mengong betul!

bukan ape,semenjak ade fon sony yang berupaya menangkap gambar dengan clear,saya jadi rajin upload gambar..hehe..actually xdelah baru pun, dia bagi saya pakai yang second hand punye..takpelah..janji free,orang bagi,aku xpayah kuar duit..hehehe...

So,last week balik kampung dapatlah merasa bukepuase dengan family..oleh kerana tangan saya dah lame xpegang pisau,kuali,dan juge senduk (dan segala peralatan2 yang lain)...ape yang saya mampu ialah menjenguk mak masak ngan bancuh air je...tapi..tapi..tapi....ade gak bende lain yang saya bleh buat..bukan xreti masak,cume xnak rosakkan mood buke pose,takut masakan jadi xsedap..so, terfikir plak nak wat jus timun (kebetulan mak buat acar mentah karot+timun,so dapatla saki baki timun tu) ..kacang je,minum sorang,so xyah bimbang orang lain nak komen xsedap ke,xmanis ke...





timun+susu+gula sikit jeeeee..




campur dengan air sejukkkk...saya menggunakan jenama Aquarius (poyo je..)..pakai jela air pape pun..then...blend...abis crite..



nyum2..lighting terlebih,....nampak cerah je colour die...no need ais..timun ni memang bgaus,timun tu sendiri pun dah memang sejuk,jadi xpayah ais..menyamankan tekak,sejukkan badan..segarkan mata..memang elok..elok untuk orang yang rabun macam saya ni,siang malam mengadap laptop,harapkan contact lense je...(marah pada diri sendiri)..

tapi,memandangkan kudrat saya yang terhad duduk kat asrama ni..beli jela air segera..

slamat berbuke =)

2 comments:

  1. menghuji keimanan neh tgk air. makanan tape lagi

    HUKHUK

    ReplyDelete
  2. bln pose nak kene makan yang sihat2 je kak...hehe

    ReplyDelete