Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Tuesday, August 10, 2010

I love August

Alhamdullillah, Ramadhan kembali lagi..Seronok rasenye bile bulan puase datang, sebab boleh beli makanan macam2,boleh turunkan berat badan,boleh jimat duit belanje, yang paling penting....dapat uji diri sendiri,tahan marah,tahan nafsu...harap2 semua amalan ni berterusan ke bulan yang lain.

August kali ini memang membahagiakan..selain dari datangnye ramadhan,there are many good things happened in this month.First..saya sangat happy bile bf datang jb,sebulan xjumpe (lame ke tu??)...tapi datang jb bukan semata2 berfoya2 jumpe gf...tapi ade misi yang nak diselesaikan..and Alhamdullillah..kuase Allah..we met his father..(yg dah hampir 20 thn terpisah)..the day we went to ulu tiram,it's very exciting,nervous,++syahdu..sangat bahagia momen itu..Yang pastinya, lepasni si dia dah ade tempat yang nak kene pegi setiap kali raye@cuti....and pastinye ianye di johor...itu yang paling saya suke..hehee..

Part paling best juge adalah...saya suke testing makanan mahal2 tiap kali si dia datang jb..(mahal sket je pun..) ..alang2 ..ape salahnye...



chicken steak @ de'tropika utm..memang sedap...


yang ini fish & chips @ rasamas jusco tebrau....sedap...tapi lepastu lidah rase mual2 sket macam baru lepas minum scott's emulsion...



ini dia.....saya memang suruh die bela rambut panjang...ala2 macam watak 'Diego' dalam crite telenovela 'cuando seas mia'....yang bagusnye dari awal bercinta (2004) dia memang dah bela rambut panjang..tu yang skali pandang macam 'diego' yang saya suke dalam crite tu...Lagi satu, ade gak member2 penah cakap muke die macam Rich Estranged...bile tengok lame2..ade la gak sket2..tapi penah gak dia botak,skali je..tu pun sebab kiteorg clash..oh ye,kiteorg memang suke on-off zaman muda2 dulu..style monyet2 je bercinta..saya memang xsuke expose pic bf,sebab kiteorang slalu gaduh,on-off,clash,sambung,...kalo awal2 dah kecoh2 tunjuk itu ini pastu xjadi kawen,malu je rase...tapi ni macam dah ok sket,ape salahnye expose skali skala...



ade iras2 ke?...hehehhee..yang pasti sy memang ske orang rambut pjg..hehe




Dia sangat2 menjaga rambutnye....kalau travel mane2 je mesti nak ade syampoo...kalo bersiap macam perempuan.....lagi lame dari perempuan (xtaulah ketegori ape..)..dan di tangan kanannye....berasap2....

Dan yang pastinya, ramadhan kali ni juge banyak menguji emosi,...sakit hati dengan research yang belum ade pogress..sakit hati dengan diri sendiri yang sangat malas nak berusaha,....Yang pasti, kene kuatkan semangat, kalau tension cepat2 call mak, itu je ubatnye....saya kene sentiasa muhasabah diri & percaya setiap ape yang berlaku, pasti ade sebabnya..Kalau saya ni teruk, pasti ade orang lain lebih teruk dari saya..kalau saya ni bagus, pasti ade orang lain yang lebih bagus dari saya..Kalau xde yang teruk,camne nak ade yang bagus kan?..(pepatah ape ni??)..dan saya xnak selama2nya dalam golongan 'teruk'.....Salam Ramadhan buat semua umat Islam.

2 comments: