Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, August 23, 2010

Makan free

saya suke makan free..sume orang memang suke makan free,sape yang tak suke..lagipun rezeki, jangan ditolak..yang bestnye kalau makan kat rumah dr.airil,pastu mesti bungkus bawak balik,tu part yang best..hehe..(sorry dr..saya suke bungkus bawak balik coz boleh sedekah kat kawan2..hehe..)..so,memang best makan ramai2 satu opis,feel like one family..thanks dr. coz 'membela' kami semua..oleh kerana xsempat amik gambar mase berbuke coz masing2 dah lapar,nampak makanan banyak,n sibuk tolong Pn.lin (padehal datang2 je dah siap sume..)..xsempat nak amik gambar..so amiklah gambar makanan yang dah dibungkus,xpela..kenang2an buke pose kat rumah supervisor..

Menu hari tu adelah nasi beriyani buatan tukang masak bazar taman u..




ayam percik yang telah dicampur dengan kuah ayam masak merah..




Daging masak kicap..the only one yang Pn.Lin masak pada haritu..sumpah sedap puan..saya bukan nak bodek ke ape,tapi memang sedap,terus teringat mak kat rumah.kawan2 saya pun puji sedap..tengok tu, tinggal sekeping je daging,yang lain2 tu kawan saya dah belasah abiskan..



kuih samosa...yang ni pun sedap..walaupun bukan puan yang buat..hehe




Thanks dr. becoz slalu jamu kiteorang makan, semoga dr. dimurahkan rezeki & bleh jamu kiteorang makan lagi..hehe..(sudah2!!..jangan buang mase, design beam ni aku xsiap lagi..)..

No comments:

Post a Comment