Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Wednesday, September 8, 2010

Makan lagi

So macam biase, entry2 saya sebelum ni asyik tunjuk betapa enjoy nye saya makan+gemukkan badan di bulan puase..asyik tunjuk gambar makanan je..kali ni same je, saya still nak tunjuk betapa enjoynye saya di bulan ramadhan, cume xde gambar2 makanan je.just nak share kegembiraan mase balik kampung haritu..4 sept lepas, kiteorang attend satu majlis buke puase anjuran kelab kerete si jali ni, Cargoes Crew...(oh ye,jali tu name bf sy)..Disebabkan member2 die ramai yg dah kenal saya, so diorang ajak skali..tempat die kat Ani sup Utara sek.9,s.alam..kire not bad la buffet die, xsempat nak amik gambar makanan macam biase yg saya buat, coz lapar sgt + malu depan kawan2 die & awek2 kawan die..heheh.

So, malam tu diorang dah tetapkan kene pakai baju melayu + baju kurung...disebabkan die dah beli baju warna biru, so saya kene matchingkan baju yg ade kat rumah ni dgn baju die..unfortunately, saya takde stok baju biru,last...saya pinjam baju raye mak yg tahun lepas punye..




Kalo makan buffet kat ani sup, diorang akan bagi sticker untuk identify customer, so pandai2 la customer nak lekat kat tangan ke,lengan ke, baju,tudung,songkok..or mane2 je..asalkan pekerja diorang nampak sticker tu..

Malam tu kiteorg g plaza alam sentral,.usha2 baju.then suddenly die ajak naik atas tengok handset..and suddenly again..dia amik handset saya & track in..sambil2 kawtim harga handset baru ngn amoi tu..finally baru i faham,handset baru tu untuk saya rupenye..hehehehhehhehehehhe...sebelum ni sy pakai handset nokia yg paling murah tu (rm80-100,skrin pn lampu kuning je)..then mase die datang johor, dia tukar handset sy ngan handset second hand sony...tu pn dah kire ok dah bleh 3g,mms..ni plak dapat handset baru..suke,suke,suke,suke,suke....xpela, i xkisah pn,mahal ke,murah ke,janji bleh pakai...die kate,ni untuk hadiah harijadi bulan lepas punye...oo..itu macam ke?..

Untuk menghabiskan sisa2 ramadhan ni, mak ade buat kuih sket..buat rempeyek n mini popia ikan bilis...xdapat nak letak gambar2 buat popia tu coz banyak yang save kat dalam handset lame (dah slamat pn kat kedai amoi tu)..aktiviti lain, mak suruh hias balang2 kuih..




Tinggal 2 hari je lagi puase yang tinggal sebelum kite menyambut syawal..hopefully dapat sambut syawal dengan happy, coz dah mula ade rase xbest sebab kakak + abang beraye kat rumah mertua diorang..xpela, kene ikut turn,nak buat camne kan..2,3 hari karang riuh la smula rumah ni.To all my nephews (hero2 belaka)..hakimi,wafi & fitri, cepat balik raye ye, nanti acik dayah bagi duit raye (pakai duit nenek)..heheh..then kamu sume bleh abiskan Oli cookies yang acik dayah beli tu..habis 2 layers kamu sume makan mase balik kampung haritu..

Slamat hari raye aidilfitri + maaf zahir & batin..Raye2 juge, kesihatan perlu dijaga, jangan main hentam je makan..(peringatan untuk diri sendiri)..=)

No comments:

Post a Comment