Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Sunday, October 24, 2010

boleh jalaaaannnnnn..

Jarang2 saye post entry yang berbaur-baur sedih...Ye..memang saye tengah sedih+marah...rase nak menyumpah2 orang je..boleh jadi kalau diajak bertinju ni mungkin saye akan join...jangan main2 ye,saye ade tali pinggang hijau(2) taekwando...hehe..hijau jela,tak sempat abiskan ke hitam sebab pindah sekolah mase tu..

Kepade dia yang telah membuatkan saye marah,Yes absofuckinglutely, its hard for me to forgive u..faham2 sudahlah..i can say anything in my blog about u because i know u never read my blog (maybe once..i dont know..)..dah lame sabar ni bang ooiii..

Perempuan memang tak elok mencarut...paling2 pun word 'stupid','bodoh', 'bongok' , 'bangang'...itu je yang saye benarkan keluar dari mulut saye...lebih dari tu, biarlah ianye di hati..tapi selalunye, ianye akan diterjemahkan melalui airmata,kalau dah marah sangat,nangis je,itu lebih puas.lantaklah orang nak cakap ape.

Life is about give n take..Memang ade sesetengah perkara yang kite tak suke pasal orang ni or orang tu including our bf,gf,parents,roomate,housemate,bestfriends..i mean,nature manusia ni macam2 ragam,nobody's perfect because human always make mistakes..so,of cos ade yang like & unlike tentang kite..

But,sometimes kite kene facing jugak sebab kadang2 kite perlukan dia untuk memudahkan hidup kite..@ menggembirakan kite.And kite pun kene ingat bukan semua orang suke kite..dan mereka semua tu pun same,ade kemungkinan mereka bersame dengan kite kerana kite ni memudahkan hidup mereka..Kesimpulannye..give n take tu biar same rate..kalau ko taknak jugak bagi same rate,boleh jalaaaaaaann..

**Biarlah saye sorang saje yang faham statement ini.

No comments:

Post a Comment