Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, October 4, 2010

Busiest Buses weekend

Hujung minggu dimulai dengan... =----

Jumaat:-- sms dr.airil,balik kampung,xjoin meeting (actually serba salah meninggalkan kawan2 yang sedang bersungguh2 buat kerje,walaupun saya kurang berfungsi di kalangan mereka)

--330-4 pm,tunggu bas,sampai rumah 830 pm,rehat dua jam.....
--11 pm,naik bas temankan mak ke pahang,rombongan kawin anak tok imam kat kawasan rumah....saye memang lemah kalo naik bas ke arah pantai timur ni sebab kene lalu kawasan genting yang bengkok2 tu,kat situ memang weak point saye..mak kejut dua kali brenti rehat ajak beli jajan pun saye xlarat,isi perut dah paras tekak..papepun standby plastik...


sekarang saye dah segar sket sebab dah lepas kawasan genting...mak asyik bergosip dengan wak tudung kuning tu..sudah2 la tu mak.driver dah matikan lampu pun masih syok berborak.



ni jajan kegemaran mak..greenpeas jenama Miaw Miaw..mase saye tengah pening2 lalat,mak buat lawak.."tengok ni dik,miaw miaw"..



ini die menantu tok imam..cantek...

then sabtu petang kiteorang gerak balik...jauh betul perjalanan..alhamdullilah tiade tragedi muntah hijau atau kuning berlaku sepanjang perjalanan.Sampai2 je rumah,salin baju..tido...

Ahad: 9 am..bf kejut suruh bangun,g open house+kenduri kawen..tido belum puas,penat naik bas belum hilang...1 thing perangai pelik die ni,die suke tunggu saye bersiap,but rata2 men are hate enough waiting their couple.memang die suke tunggu,1/2 jam pun ok.xpela,pandai2 la borak ngan mak bapak aku..

ape aku buat ni..


die sedang berasap bersame temannye..best konvoi raye,tapi memang penat sebab xcukup rehat..johor-seremban-pahang-banting-s.alam-klang..disebabkan xcukup rehat,isnin ponteng xmasuk opis..(mintak maaf ek supervisorku..huhu)

ok..enough cerite pasal bf,nanti orang muak.

Jeng..jeng...

mau try Bodyshop..orang kate brand ni ok.so..after 10 mins consultation,die suggest seaweed..suitable for orang yang oily skin+tidak berjerawat seperti saye la kononnye...penat wat research pasal tea tree oil,rupe2nye itu sesuai untuk oily skin+berjerawat (menurut consultation body shopla..aku pun baru tau)..so try la starter kit seaweed for rm79 + free tea tree oil facial wash (dah aku beriye sangat research bende ni,diorang bagi free)..baik betul org2 bodyshop ni..then i said to my bf "harap2 pasni cantik macam siti"...kikikikiki..kesimpulannye hujung minggu saye banyak abis dalam bas =)

No comments:

Post a Comment