Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Tuesday, October 12, 2010

Menghayati lagu kegemaran

when it comes to something that we really like especially songs,dengar dari pagi sampai ke malam pun memang tak jemu..itu pun dah siap buat ringtone tapi masih tak jemu dengar. My last favourite song before this was Ego by Beyonce..lagu tu menenangkan jiwa saya but that song wasn't in ballad category..ianye RnB...sedang2 je. The video also not bad..tapi liriknye saye x begitu faham..haha..

Now, saye ketagih lagu Empire State of Mind~~Jay-Z ft Alicia Key..saye terminat lagu ni mase tengok movie sex&the city 2..memang sesuai la lagu tu dengan movie ni sebab carrie,miranda,charlotte & samantha tu memang seronok sangat duduk kat newyork...TAPI,walaupun lagu ni best,Malaysia tetap dihatiku..takde kene mengene dengan newyork..hehe..

part korus memang best..

In New York,
Concrete jungle where dreams are made of,
Theres nothing you can’t do,
Now you’re in New York,
These streets will make you feel brand new,
The lights will inspire you,
Lets here it for New York, New York, New York


ianye seperti memberi sebuah harapan,spirit.kalo bagi orang yang selalu putus asa,bile dengar part korus ni rase macam rejuvenate pun ade..rase macam 'wahhhh...bestnye..jom pegi sane,segalanye ade di sane'...lebih kurang macam tu la.

tapi yang menariknye,sometimes saye rase nak tukar korus tu jadi begini...

In STC,
Concrete jungle where dreams are made of,
Theres nothing you can’t do,
Now you’re in STC,
These streets will make you feel brand new,
The lights will inspire you,
Lets here it for STC, STC, STC


tujuannye supaye sentiase rase bersemangat datang opis,dan buat keje..sekian =)

No comments:

Post a Comment