Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Wednesday, November 3, 2010

Cerita 2 minggu

Dah lame tak update blog..nak buat camne kan,emosi terganggu,jadi secara tak langsung blog juge terganggu..hehe..Alkisahnye,sudah lame saye tak makan buah..susah betul nak makan buah sebab takut gusi berdarah..kalau orang offer suruh gigit sikit pun saye taknak,nanti abis tercemar buah itu,kesian mereka.Saye tau,buah-buahan itu sedap & berkhasiat..tapi saye cume akan makan kalau ianye dah siap dipotong2...kalau tak,jangan harapla.aku ni memang pemalas..

dan di suatu petang..jejaka iran di sebelah saye telah meng'offer' buah epal kepada saye...saye dah tolak pun dia tetap nak bagi jugak..siapkan tolong amikkan dari peti ais+basuh kan lagi..hehe..sedap sungguh epal tersebut.Lain kali boleh bagi lagi..jangan ko mandrem aku sudahla..


Lupekan soal buah...Baru-baru ni saye telah diberi amaran keras oleh ****...setelah 2 minggu saye mogok,akhirnye saye terpakse akur dengan amaran keras berkenaan..Yela2,start harini i dah pakai balik dah cincin ni!..Ha tula..tau pun kau takut kalau aku tanggal cincin nanti ade orang ngurat.Minggu ni mak suruh balik deepavali plak..ingatkan nak tunggu raye haji terus..emmmm....camne ni ye..banyak nye aktiviti bulan 11 ni...

6-7 -sepupu kahwin..mak suruh pegi.mak siap ugut lagi 'kalau malas nak pegi sepupu
kahwin,nanti takde sape nak datang waktu ko kawin'..lebih kurang begitu lah
maksudnye.
10,11 -pegi perak,presentation
13-17 -ade kemungkinan nak pegi sabah holiday dengan family..belum pick tarikh lagi.
20 -plan nak pegi kedah,ain kahwin..
25 -aku kene bayar roadtax
27-28 -Bai+lin kahwin..takkan x pegi plak.Bestfriend jali..hurmmm..

Kesimpulannye,macam nak kene buat pinjaman bank 'Mak&Abah Sdn.Bhd' je ni..haish...jangan,jangan..

4 comments:

  1. aku pom mengalami situasi kene wat pinjaman fama nih..adehla..duit mane ko!!

    ReplyDelete
  2. jihan suke part yg ugut pakai cincin tu..Hehe..

    ReplyDelete
  3. wahhhh, cincin mahal tuh. sbb tu diugut soh pakai. hahahaha.

    ReplyDelete
  4. lina:..ko punye bukan fama,pa&ma kan?..hahaha
    jihan:mula2 kite yg ugut jali,pastu jali plak ugut kite ,hahahha
    poyaty:cincin murah je..jusco punye brand..hahaha

    ReplyDelete