Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Sunday, November 14, 2010

Ini kerja yang saya suka.

Saye suke bile mak bagi duit shopping.suke sangat2...lebih2 lagi di saat saye sedang berjimat cermat nak bayar roadtax hujung bulan ni.Sebenarnye,dah lame mak tak bagi saye duit shopping,lagipun saye dah besar,bukan budak2 nak tadah tangan mintak duit belanje dari mak.tapi sekali-sekala bile dah dewasa ni dapatlah merase duit shopping pemberian mak,yang begitu bersesuaian dengan peringkat umur saya.


Lepas balik dari Ipoh,saye rehat2 je kat rumah.dapat permission cuti direct sampai raye haji.thanks dr.airil.Dr.ahmad camne plak?memandai je ko cuti dayah ooii.Saye harap dr.ahmad memahami saye dari sudut hatinye bahawa saye sedang bercuti panjang.

Hari pertama bercuti,saya penuhi dengan temankan mak pegi shopping kain ela kat banting..honestly,saye lebih suke beli kain ela kat banting berbanding kat Nilai square..kat sane memang pening sebab banyak sangat kedai.kat Banting pun banyak juge kedai kain,tapi takdelah sebelah2@rapat2 macam kat Nilai..



Harga tulis RM80 sepasang..bile mak betul2 nak beli tibe2 je diorang bagi harga rm50 sepasang..belum sempat tawar,dah dapat harga murah.After that,makan petang kat Ani sup Utara sebelah McD banting..










Hari kedua cuti,duduk rumah.Hari ketiga (ahad) kembali bershopping semula bersama Mr.J..Bagi saye,salah satu perkara yang lelaki susah nak buat dalam hidupnya ialah temankan gf bershopping..Sorry by,this time u kene temankan i..i janji i belanje u tengok wayang Cuti-Cuti Cinta yang u nak sangat2 tengok tu..dari deepavali haritu lagi asyik sebut2 je..



Rambut awak ni selalu kene muka saye,tercucuk2 kat mata saye..



Hasil shopping harini ialah,sepasang kasut NYC ala emak2 berdiskaun 50%...sepasang kasut bata kiriman emak,sepasang cardigan jenama scarlett johanson...wahh....mesti mahal,jenama pelakon hollywood tu..Tipu je,jenama scarlet jusco.





Setelah tawaf jusco selama 2 jam setengah,inilah hasil yang saye dapat.2 jam setengah kire standard la kan dapat 1 baju,2 kasut?...itu pun saye terpakse stop shopping sebab muka Mr.J dah monyok semacam.Kesimpulannye,kalau nak shopping,adelah menjadi satu kesalahan besar anda membawa bf anda sebagai peneman..melainkan dah tau nak cari ape&di mana kedainye.Lagi bagus kalau sebelah kedai tu ade smoking area,sudah tentu bf anda tidak akan monyok@merungut.

Anyway thanks b,i perasan u tertido dalam wayang.but its ok..jom kite balik.mak dah call suruh balik ni,dah malam..

sampai rumah...pengsan............goodnite.

No comments:

Post a Comment