Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Saturday, November 27, 2010

Nikah,

Saye tengah tunggu pengantin lelaki..Saye sedang bersiap-siap,nervous,tengah pakai baju nikah ni..tak lame lagi pengantin laki nak sampai..excited gile babi..saat yang dinanti2 tibe akhirnye.. .Secare tibe2,handset saye vibrate,sms masuk.mesti pengantin laki sms nak bagitau dah sampai..saye pun bace sms tu..'dayah masuk ofis x?'..aik,nape k.selly sms saye pagi2 saye nak nikah ni??.saye pun jawab '..kenape kak?'....'xde ape,akak nak ajak beli breakfast..'...saye menggosok2kan mata banyak kali..

Ya,Allah..aku mimpi ke...benci,benci,benci..ingatkan betul2 nak akad nikah tadi..excited gile dah tadi..tension la bile musim orang kahwin je,mesti mimpi macam2..Semalam saye cerite kat Mr.J saye pasal mimpi ni..dia pun kate 'eloklah tu,petanda baik tu'..yelah tu..petanda baik kalau jadi kenyataan esok luse xpe juge..oklah stop.nampak sangat aku yang gile meroyan nak kawin sangat.

Harini,tengahari ini saye nak bertolak pegi cameron highland satu family...dah lame kiteorang nak pegi bercuti 1 family,tapi masing2 sibuk je.Abang sulung dah nak pegi sydney tak lame lagi bulan 12 ni.dia nak sambung phd & angkut 1 family dia.abis semua cucu2 takde dah kat malaysia ni nanti..balik2 je nanti kamu semua dah besar..

Ini tajuk lain plak.Saya malas.Saya M.A.L.A.S..saye malas nak buat research saye.saye malas nak siapkan keje tunjuk progress kat supervisor.saye tau,mesti supervisor saye kecewa same saye,tiap kali dia jumpe saye je,saye enggak ade progress yang menarik.Supervisor,sila rotan tangan saye.saye seorang pelajar yang malas.Penyakit malas memang susah nak diubati.Saye pelik,ape yang kurang dalam badan saye sampai saye malas begitu sekali.Ya Allah,bantulah saye,kuatkanlah hati saye,buka kan lah hati saye ini supaya saya sentiasa menghargai mase2 yang ade,menggunakan mase dan peluang sebaik mungkin..saya taknak menyesal di kemudian hari..di kala orang lain sudah berjaya pergi keje pakai Honda Accord,pakai X6,caldina ke,saya terkial2 baru nak writing thesis.saye tidak mahu begitu.Ya Allah,Amin Ya Rabbal Alamin..

2 comments:

  1. nak keychain stoberi seploh, fridge magnet, selipa tido, beg sume berasaskan stoberi ye :P

    best gila mimpi tu sbb end up org tny gi opis dak? haha. at least bukan mimpi yg buruk

    ReplyDelete
  2. haha..mimpi itu mentensionkan saye..sekarang ni tengah mabuk seteroberi.haha.

    ReplyDelete