Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Saturday, December 25, 2010

Bile dah dapat..

Segmen flash back..

Dulu, kami selalu keje sampai lewat malam,sekejap concentrate dengan master,sekejap concentrate dengan projek.Sekejap dengar janji manis,sekejap dengar berita pahit.Travel sane sini,present itu ini,layan karenah orang tu,orang ni.Hujung minggu standby,takde nak jalan2 sangat sebab sentiase on-call in case kalau ade keje ape2.

Sekarang..

Duit dah dapat,projek dalam tangan..tinggal laksanakan tugas masing2 je...
Dalam mase yang same..settlekan nazar2....

1) nazar untuk parents
2)life insurance+haji
3)nazar sedekah

Selebihnye nak tukar spect baru,spect lame dah uzur gile..malu nak pakai.Then nak cari Sharklee.susah betul nak jumpe.Last makan mase matrik dulu2..Eh,tak mengape ke heboh2 pasal nazar ni?...takpe kot.. =)

Harini saye,emak&kakak berjoli2.We went to SACC mall and everything is on me.Takpela,setakat kakak pau kasut valentino rudy,mak pau kasut bata comfort,bolehla saye buat muka berlagak jadi orang kaye time tu..haha..ape sangat la nak dibandingkan duit tu dengan doa2 mereka kepada saye..kan?kan?..

Then we went to jakel..rambang mata cik janet ooiii..then mak sibuk2 suruh saye cari kain,suruh tempah baju 'ehem2'..padehal aku sendiri pun tak tau nak pilih bulan ape untuk 'ehem2' tu..

Bile sampai rumah je..saye terfikir,termenung..'boleh ke aku abiskan bace buku sebelum selasa ni?'...harap2 boleh..

Malam ni mood rindu datang...

**rindu pada abang+family die kat Australia sekarang.Semoga cepat sikit la phd kamu tu abis.Baru seminggu,teringat gelak tawa anak2 buah..
**rindu nak call encik buncit saye..menyesal aku tak bayar bil tadi,kan dua2 dah kene block padan muka.

No comments:

Post a Comment