Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, December 27, 2010

bile duit banyak,entry pun panjang..haha

Sebelum tu,ade iklan sekejap..ini anak2 kak liza..mereka adalah kembar yang sedang membesar..ok,next!!..







Entry ini panjang sedikit...sebabnye?..bile duit banyak,entry pun panjang..lalalallala..haha..amboi,bukan main riak lagi kau dayah..taklah panjang mane pun entry ini.sila jangan bosan ye.

Bile cuti panjang,mesti kenangan di kampung pun panjang..dah lame saye tak join aktiviti kat kampung saye ni.yela,dari zaman sekolah sampai sekarang tak penah lekat kat kampung.asyik merantau belajar je.Sabtu lepas,saye join mak saya ke masjid sebab ade family day kat kawasan rumah saye ni.Happening gak,pagi2 mak dah marah suruh bangun sebab ade pertandingan memancing depan masjid.



see?..ramai kan..



kat sini ade pertandingan mewarna..ibu2 lebih ramai dari budak2 =)



ini jiran saye..mereka suke main kasut tomit saye@mak saye..siap tanye lagi kasut ni kak dayah pakai lagi ke x?.Mari kite bercerite tentang mereka..hehe


Mereka ade 5 beradik..tiap2 petang 3 orang dari mereka akan datang ke rumah saye untuk mengaji dengan mak saye...lepas mengaji,mereka akan bermain kasut tomit saye semula..

sudah2,...berdosa kalau kite mengumpat jiran..

belah petang sabtu tu plak..saye pegi meronggeng dengan sahabat handai saye...macam biasela,di alamanda..gambar2 di bawah telah di combine sebab malas nak upload satu2..huhu


macam biase,kami tak miss makanan warisan nenek moyang kami yg berasal dari jepun..sushi king..haha,bajet kulit putih melepak macam awek jepun.lantak la...yang pasti Piri-piri chicken sudah berada dalam perutku..






balik singgah giant Nilai..try la fish spa ini..ade bran?..haha

4 comments:

  1. nape tutup muka tu dayah?hahaha amacam rase ok x?

    ReplyDelete
  2. tutup muka sebab geli gile sgt2...tapi best..dari 10 minit kiteorg up ke 20 mnit..hehhe

    ReplyDelete
  3. ala wak tuka je layout, buat ape nk malu2. kan blog awk. hehe

    x sggup nk kasi ikan mkn kaki, geliiiii

    ReplyDelete
  4. haha..betul2..no malu2..hehe..kaki tu spanjang mase kene geletek je..tido malam pun teringat2..haha

    ReplyDelete