Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Friday, December 31, 2010

Life has change

New year is coming..Macam2 azam baru ade dalam kepala otak ni.sudah semestinye saye juge perlu memperbaharui blog ini..walaupun tak reti mane,takpela,janji ade new face for this new year 2011..

Dalam mase yang same,fasa kehidupan saye juge turut berubah..hopefully all my plans going smoothly this year..and also my new job with my Scylla's team,harap2 keje kami ni berjalan dengan jayanye.

Dalam mase yang same juge pening2 memikirkan warna tema for engagement day..Actually tak tau lagi nak buat bulan berape,so tak boleh la nak syok sendiri kan..bile tanye mak,sekejap bulan 2,sekejap bulan 3,sekejap bulan 2 balik..mane satu ni omak ooii...

Ape pun sementara tengah Year End Sale ni,rebut peluang shopping sikit2..bayangkan lah,untuk beli face towel+toiletris pun makan mase 3 jam,beli set wallet+belt pun makan 2 hari..itu baru dua dulang,lebih 5 dulang lagi tu belum survey lagi..poning kepalo den..

Itu baru barang2,belum dress lagi..



gambar2 ni saye amik dari blog womenboutiqe..cantik2..Orang sekarang ni bertunang dah macam buat majlis kahwin.Sebelum ni,kalau saye tengok pics engagement orang lain mesti saye akan cakap pelamin2,baju vogue2,semua tu membazir je...cantik memanglah cantik,aku pun ade gak teringin macamtu,tapi seriously membazir,pelamin dah berape ratus,pastu baju liplap2 tu dah berape ratus,siap ade doorgift lagi,upah fotographer lagi,certain majlis tu siap ade invitation card lagi..makk ooii...then saye fikir,mereka semua tu mampu sebab itu mereka buat majlis macamtu.Manakala saye tidak berada di tempat mereka,iaitu di tempat orang2 yang mampu berbuat begitu..

Sehinggalah pada 1 hari bile Allah bagi rezeki pada saye..suddenly saye berubah fikiran..Saye anggap itu adalah reward pada diri saye,dan sepanjang hidup saye sebelum2 ni.Bile dah mampu,dah tentu saye nak yang terbaik untuk diri saye.Yang pasti kalau nak membazir pun saye guna duit saye sendiri,bukan guna duit orang,bukan duit mak abah,bukan duit bf,bukan duit jiran sebelah atau sape2 pun..Dalam mase yang same,saye tak nak kufur nikmat..(amboi,pandai nye ko cakap dayah..)..Betullah..ingat saye merepek ke..

Ok,back to the engagement theme,dalam list saye ade colour :-

-kuning cair
-peach (betul ke eja?)
-merah pun aku nak juge..
-gold..

Tapi setakat ni gold menjadi pilihan..mungkin boleh combine sket dengan colour lain..biru cair telah diharamkan oleh bf,die suruh simpan colour tu untuk wedding nanti..lame lagi tu ooii..

Sudah2!.kalau keje kau asyik nak fikir pasal theme engagement2 yang entah sebulan dua lagi tu..,baik kau keje dengan Pak Abu ke, atau mane2 butik pengantin.theme ni boleh fikir balik sebulan after ni nanti..haha..Sebelum aku dengar 'hidayah,you are fired!'...lets back to work!.Kembali ke pangkal jalan!.

No comments:

Post a Comment