Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, January 3, 2011

Binish 's first day

Hari ni hari pertama Binish ke tadika..Binish adalah anak bongsu kpada Pn.Lin & Dr.Airil..before ni Pn.Lin anta ke nursery.Tapi disebabkan umur Binish dah masuk 5 thn,so dia kenelah masuk tadika.So around pkl 1130 am,saye temankan Pn.Lin ke tadika.Dari luar nampak macam meriah sangat2 dengan parents yang menunggu depan pintu pagar.dah name pun 1st day kan..Lagipun orang cakap Nuri ni bagus,sebab dia adalah seekor burung yang boleh terbang&boleh bercakap2..fine,aku tipu je.Tapi memang betullah,orang cakap nuri ni bagus.



                                     
 Baju teacher2 Nuri kuning terang...macam baju orang keje PohKong..

Pn.Lin tengah siap2kan binish before masuk..binish memang suke menyorok sebab dia malu..


Binish duduk diam2 di sana...muka dia happy je..tapi budak yg dekat2 dengan die tu nangis je..

                                                  
 Dan beberape ketika selepas itu Binish pun datang ke arah emaknya...

                                                  
 Muka dah lain macam...


                                                    
 Dan akhirnye..hujan turun dengan lebatnye.....lebat selebat2nye....tanpa henti...

 Ini pulak cerita budak yg asyik nangis dekat2 Binish tadi tu...dari jauh dia nangis sambil pandang kat ayahnye..Lepastu die pun datang dekat ke arah ayahnye.. Lame2 ayah die pelan2 balik umah..sambil menangis cakap kat teacher..'teacher..daddy dah pegi jauh..'...


                                              
Yang lain2 ni gambar anak2 orang yang saye tak kenal..hehe






Sweet betul tengok diorang ni..tibe2 rase nak jadi cikgu sekolah tadika plak..hehe

2 comments:

  1. ye..die mmg comel,tapi malangnye xboleh nak usik die lame2,nanti die nangis..hehe

    ReplyDelete