Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Friday, January 7, 2011

Sudah sampai,mari berloya2.

Dia sudah sampai...dah lame saye ternanti2 kedatangannye...dulu kami sempat bersama 2 thn je..tapi disebabkan kos yang menghalang saye pada ketika itu,kami berpisah.sekarang,kami bertemu dan bersama semula.

jeng jeng..ahaks....saje je suspens..teringat zaman dolu2 mase form 5,mase tu duduk asrama.Pengetua sekolah yg baru ni memang bagus betul,care betul die dekat budak2 asrama.Mase tu die mintak list name budak2 yg pandai kat asrama.Adelah dalam top ten@ top 20..xingat.tapi yang pasti name saye ade dalam senarai.YYeeaayy!..so ape yg pengetua tu buat,die belikan set vitamin Shaklee untuk budak2 yg pandai top 10 tu.dah la mahal (pada ketika itu la aku rase mahal..)...budak2 asrama lain pun dapat gak vitamin free,tapi yg biase2 la,xtau jenama ape..mula2 makan shaklee ni memang loya,loya macam nak muntah tapi cume 10 minit jela,pastu tekak terus ok.Then...lepas tu,seminggu dua tu terus rase perubahannye.ni saye bukanlah nak promote ke ape,bukan dapat komisen pun..tak,tak...tapi memang best,dalam class kurang dah menguap2,belajar prep petang pun segar,tak mengantuk,study pun lancar..ini cerita 7 tahun lepas..mase form 5 ye,17 thn.

Tapi saye cume bertahan 2 tahun je makan vitamin tu,bile dah masuk degree..kene jimat2,vitamin ni kalau beli satu set memang mahal sket la..now,dah abis degree...ade duit sendiri so boleh la beli.wink2..happy nye..hopefully taste&effectnye masih same seperti dahulu..

Halal ke?..jangan risau,memang halal...selebihnye you all bleh bace kat website .http://www.genkimomma.com.my/ sebab saye beli online dari website ni...kalau nak cari stokis shaklee kat area banting or sepang,setakat ni memang x jumpe la..mungkin ade,tapi saye je kot yang xtau.Ape pun,service Shaklee memang ok,siap call lagi nak pastikan barang dah sampai ke belum,then second call plak nak pastikan barang tu betul ke x dengan ape yg kite order,or ade silap ape2 or tak.good2,setakat ni saye happy.tapi tak taulah plak lepasni.





Disebabkan saye dah lame tinggalkan shaklee ni,so saye order 3 jenis ni dulu..3 ni je pun dah rm169..again,berbalik kepada prinsip,pakai duit sendiri ye..awak dah besar,masuk 25 thn..jangan cuba mintak sesen pun dari mak bapak (except kalau diorang boring,diorang saje2 bagi duit belanja@shopping,itu lain cerita la)..and yes,alhamdulillah..dah 1 tahun 6 bulan sejak abis degree saye tak penah mintak duit dari parents.i'm still keep my promise.thanks Allah murahkan rezeki saye.Orite,sudah2,mari kite berloya2 makan shaklee!

3 comments:

  1. bunyinya mcm pregnant saja. hahaha. selamat lah mengamalkan kesihatan :)

    ReplyDelete
  2. ish....ade plak awk ni..hahha....mmg tgh pregnant pun ni,tapi isi dalam perut ni ade lemak je..hoohoh

    ReplyDelete
  3. salam kenal..shaklee best kann..jemputla ke blog tukar2 info

    ReplyDelete