Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Saturday, February 26, 2011

Lepas satu,satu......

Tau tak betapa nervousnye saye nak mintak cuti bertunang dengan supervisor saye?...pukul 3 pagi baru boleh lelap mate sebab fikir camne nak mintak cuti,esoknye plak seharian sistem badan saye tak menentu tunggu supervisor datang masuk ofis.....bile cuti dah approve lega gile.lega sangat2...tapi alih-alih apsal ade je aral ni datang tiba2.....

Ingatkan lepas cuti dah approve,bolehla saye hoorey2,yippie2,lompat2....Hey Mr.'aral'...awak tau x saye ni bina masjid....memang betul la kau ni keje asyik nak jadi aral melintang je...cube la menegak....tensiiooooonn....

Thursday, February 24, 2011

My Weird Dream

Minggu  ni macam2 mimpi saye jumpe dalam tidur..ingatkan bizy+penat dapatla tido secara melampau..tak juge...
Mungkin sebab 'penat' itu sudah immune dalam badan saye...so jadinye kalo saye dapat balik awal dari ofis pukul 9 malam pun, saye akan balik masuk bilik sambung tengok cerita 'House' sampai pukul 1++ pagi..

Awal minggu..saye mimpi arwah nenek...hepi je muke arwah..rindunye....kami masak2,makan ramai2 macam yang kami selalu buat waktu hujung minggu.....ok itu x pelik...Lepas tu saye mimpi saye gosok baju sampai hangus terbakar....

Pertengahan minggu,...saye mimpi sekali lagi gosok baju sampai terbakar...agaknye aku ni asyik fikir nak pegi keje je,bangun tido je gosok baju..dah jadi rutin.tu yang sampai termimpi2 kot.

Malam tadi..saye mimpi..somebody yang saye benci pegang tangan saye..dia tarik kuat2....yakksssss..jijiknye...Then saye mimpi saye pregnant..besau benau perut saye....nasib baik suami saye dalam mimpi tu adelah bf saye.kalo x,..kalo x ape ek...Then saye mimpi...bedah2....ni banyak sangat tengok cerita House ni..adoooiii....

Actually ape yang saye mimpi sumenye berkaitan dengan ape yang saye buat hari2....except mimpi arwah nenek.Arwah selalu datang dalam mimpi saye dalam keadaan gembira.

Yang lain2 tu memangla....yang orang aku tak suke tu sebab baru nampak kad kahwin die, then yang mengandung tu sebab aku asyik teringat2  gambar member rumate aku pregnant..nasib baik kluar muke bf dalam dalam mimpi...mestilah kan...kite kan hari2 asyik cerite pasal engagement preps je..hahahaha..

Tuesday, February 22, 2011

Banyak sangat rindu...ape punye tajuk daaa...

Sibuk sangat minggu ni,langsung tak sempat nak  update blog...tapi kalo bace blog orang lain ade je mase...

Actually waktu2 sibuk ni la saye rase nak upah orang basuh baju,lipatkan baju,urutkan badan.....potongkan kuku...basuhkan kereta...amboi..

Dalam mase yg same,rindu plak nak jengah master yg dah lame giler2 saye tinggalkan...takpe,tinggal kejap je...

Dah lame tak makan ayam penyek,dah lame tak pegi kedai Oli..dah lame tak pegi avon dengan kakak2 ofis,dah lame tak makan kat de'tropika tasik utm...(aik,apsal semuanye pasal makanan je ek?...)...huwaaaaa,banyaknye bende yang saye rindu nak buat...


Ok,sekian....mari sambung kerje.

Sunday, February 6, 2011

jakun naik ETS

Habis sudah raye cina..meaning that habis sudah saye berjalan ke negeri orang..dari ipoh,direct ke pahang...Penat memang penat,tapi kire ok lah...rehat2kan kepala otak.First time saye naik train lebih dari sejam..sebelum ni naik komuter kejap2 je dari nilai ke seremban..tapi kali ni naik train ETS..laju wooiii...best..dari ipoh ke kl sentral...dalam 2jam,rm30 sahaja..tak sempat tido pun sebab jakun nak tengok macam2 kat luar.Semua pemandangan reban itik,kolam pancing,loji..semua aku nak tengok..



 Kaunter ETS..servis ok,good..diorang akan buat announcement setengah jam awal untuk semua penumpang.So boleh naik letak2 barang setengah jam awal.Oh ye,train ni memang sharp gile.Kalo pukul 3,memang pukul 3 lah dia akan gerak.Pukul 2.59 pintu dah bergerak nak tutup.



 Muka2 bodyguard saye yang kene teman saye sampai saye naik train.sorang je nampak muka,yg lain pusing belakang.Ok,gambar bawah ni,suasane dalam train..memang aku jakun abis..sementara orang tak masuk lagi,amik jela gambar..




Ok,abis bab naik ETS..sekarang bab lain plak.This time saye & mr.j went to cherating..kiteorang konvoi ramai2 together dengan Cargoes Crew.Ramai gak yg bawak anak2& family,kami?..kami bawak perut..hahaha..'awak,mak saye pesan suruh awak drive elok2..bawak anak dara orang ni'


Semua kereta ade berbelas2..tak ingat berapa...




Aku memang suke bile dapat beg free dari mr.j..thanks ye....oh ye,tangan gebu itu adalah tangan mr.j..gebu macam kene sengat tebuan.opssss,jangan cakap orang,kau pun same 2x5.

Sampai cherating..semua berehat2..harga bilik agak murah lebih kurang rm50 sebab saye share sebilik dengan gf budak2 lain.Dah abis berehat2,tido...suddenly saye pun terjaga.terasa amat ralat sekali tido di siang hari sebab dah terbiase kerja.So,saye pun on je laptop buat keje sementara orang lain nyenyak tido..then sepanjang kat cherating, ade sukaneka...macam2,cari gula2 dalam tepung,tarik tali,bawak bola pingpong dalam sudu..standard la bersuka ria..





 Nasi kerabu putih..dua hari berturut2 makan lauk yg same..daging bakar ni memang sedap..macam sate..



 Haku memang cukup benci bile misi menguruskan badan tidak tercapai..huh!
kami memang bulat,macam teletubbies..banyak lagi gambar ramai2,tapi dalam camera canggih orang lain punye...sekian,babai cherating.