Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Sunday, February 6, 2011

jakun naik ETS

Habis sudah raye cina..meaning that habis sudah saye berjalan ke negeri orang..dari ipoh,direct ke pahang...Penat memang penat,tapi kire ok lah...rehat2kan kepala otak.First time saye naik train lebih dari sejam..sebelum ni naik komuter kejap2 je dari nilai ke seremban..tapi kali ni naik train ETS..laju wooiii...best..dari ipoh ke kl sentral...dalam 2jam,rm30 sahaja..tak sempat tido pun sebab jakun nak tengok macam2 kat luar.Semua pemandangan reban itik,kolam pancing,loji..semua aku nak tengok..



 Kaunter ETS..servis ok,good..diorang akan buat announcement setengah jam awal untuk semua penumpang.So boleh naik letak2 barang setengah jam awal.Oh ye,train ni memang sharp gile.Kalo pukul 3,memang pukul 3 lah dia akan gerak.Pukul 2.59 pintu dah bergerak nak tutup.



 Muka2 bodyguard saye yang kene teman saye sampai saye naik train.sorang je nampak muka,yg lain pusing belakang.Ok,gambar bawah ni,suasane dalam train..memang aku jakun abis..sementara orang tak masuk lagi,amik jela gambar..




Ok,abis bab naik ETS..sekarang bab lain plak.This time saye & mr.j went to cherating..kiteorang konvoi ramai2 together dengan Cargoes Crew.Ramai gak yg bawak anak2& family,kami?..kami bawak perut..hahaha..'awak,mak saye pesan suruh awak drive elok2..bawak anak dara orang ni'


Semua kereta ade berbelas2..tak ingat berapa...




Aku memang suke bile dapat beg free dari mr.j..thanks ye....oh ye,tangan gebu itu adalah tangan mr.j..gebu macam kene sengat tebuan.opssss,jangan cakap orang,kau pun same 2x5.

Sampai cherating..semua berehat2..harga bilik agak murah lebih kurang rm50 sebab saye share sebilik dengan gf budak2 lain.Dah abis berehat2,tido...suddenly saye pun terjaga.terasa amat ralat sekali tido di siang hari sebab dah terbiase kerja.So,saye pun on je laptop buat keje sementara orang lain nyenyak tido..then sepanjang kat cherating, ade sukaneka...macam2,cari gula2 dalam tepung,tarik tali,bawak bola pingpong dalam sudu..standard la bersuka ria..





 Nasi kerabu putih..dua hari berturut2 makan lauk yg same..daging bakar ni memang sedap..macam sate..



 Haku memang cukup benci bile misi menguruskan badan tidak tercapai..huh!
kami memang bulat,macam teletubbies..banyak lagi gambar ramai2,tapi dalam camera canggih orang lain punye...sekian,babai cherating.

2 comments:

  1. woooo, da seploh kali mintak nk naik ets. haram lah nk dapat. hahaha

    cecece, bestnya dia jalan sakan. saya dok rumah saja

    ReplyDelete
  2. yeke sampai 10 kali....cube awk mintak yg kesebelas..mesti dpt..hehhe...si popo xtau jln nak ke ktmb ipoh kot...hehhe

    ReplyDelete