Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Thursday, February 24, 2011

My Weird Dream

Minggu  ni macam2 mimpi saye jumpe dalam tidur..ingatkan bizy+penat dapatla tido secara melampau..tak juge...
Mungkin sebab 'penat' itu sudah immune dalam badan saye...so jadinye kalo saye dapat balik awal dari ofis pukul 9 malam pun, saye akan balik masuk bilik sambung tengok cerita 'House' sampai pukul 1++ pagi..

Awal minggu..saye mimpi arwah nenek...hepi je muke arwah..rindunye....kami masak2,makan ramai2 macam yang kami selalu buat waktu hujung minggu.....ok itu x pelik...Lepas tu saye mimpi saye gosok baju sampai hangus terbakar....

Pertengahan minggu,...saye mimpi sekali lagi gosok baju sampai terbakar...agaknye aku ni asyik fikir nak pegi keje je,bangun tido je gosok baju..dah jadi rutin.tu yang sampai termimpi2 kot.

Malam tadi..saye mimpi..somebody yang saye benci pegang tangan saye..dia tarik kuat2....yakksssss..jijiknye...Then saye mimpi saye pregnant..besau benau perut saye....nasib baik suami saye dalam mimpi tu adelah bf saye.kalo x,..kalo x ape ek...Then saye mimpi...bedah2....ni banyak sangat tengok cerita House ni..adoooiii....

Actually ape yang saye mimpi sumenye berkaitan dengan ape yang saye buat hari2....except mimpi arwah nenek.Arwah selalu datang dalam mimpi saye dalam keadaan gembira.

Yang lain2 tu memangla....yang orang aku tak suke tu sebab baru nampak kad kahwin die, then yang mengandung tu sebab aku asyik teringat2  gambar member rumate aku pregnant..nasib baik kluar muke bf dalam dalam mimpi...mestilah kan...kite kan hari2 asyik cerite pasal engagement preps je..hahahaha..

No comments:

Post a Comment