Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Friday, March 18, 2011

Bile..Bile..Bile...

Bile sebenarnye mase yang sesuai saye nak buat Pre-wedding photoshoot?
Bile mase yang sesuai saye nak tempah kad kahwin..kalo boleh nak design sendiri..
Bile mase yang sesuai nak cari baju nikah@kahwin..kalo boleh nak jahit manik sendiri
Bile mase yang sesuai nak cari doorgift untuk tetamu..kalo boleh nak hias sendiri
Bile mase yang sesuai nak tempah pakej2 mak andam+photographer tapi tarikh memang takde lagi.Duit pun takde lagi...haha

Patutkah saye menjarakkan masa untuk setiap perkara itu,supaya bajet saye tidak lari nanti?
Takdelah saye rase 3,4 bulan berturut2 sengkek je poket ni..

Ade orang tu nak kahwin bulan 11,tapi bulan 3 dah buat photoshoot pre-wedding...tak rase awal sangat ke?..ke ikut sukehati  nak buat bile?..

Sekejap mak kate nak buat majlis simple2..sekejap kate nak buat kat dewan..sekejap kate nak jemput sedara mare je buat kecik2..sekejap kate nak buat majlis nikah je..mane satu ni mak....kalau buat kecik2 pun ok,saye lagi suke sebab mak n abah pun takdelah sakit2 lutut nak buat banyak keje.

:::::::::::::::::::::::Penat fikir::::::::::::::::::::::::::::::::::Help,Help,Help:::::::::::::::::::::::::::::::::
Tido sekejap.

No comments:

Post a Comment