Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Thursday, March 10, 2011

cerita panjang di ipoh..ipoh lagi

Oleh kerana kerja saye asyik travel ke ipoh sebulan sekali..so dalam blog saye pun mesti ade entry ipoh setiap bulan..harap jangan bosan ye..

Ini cerita beberapa hari sebelum pergi ipoh...kami makan sate ramai2 sambut besday Pn.Lin...


                         Itu dia..... gambar Dr.a kurang clear sebab dia makan paling laju,so,camera tak
                         boleh capture...hahaha..(tipu je,handset aku yang kurang canggih sebenarnye)


Ok,ini cerita di ipoh...sampai ipoh,saye & wan telah dipelihara oleh sepasang suami isteri...mereka sungguh tension dengan perangai anak dara seperti kami..huhuhu


Motif gambar di bawah?.....haha,takde ape2..cadar katil kat homestay yang kami duduk ni cantik...

Ingat lagi tak entry sebelum ni saye ade cerita yang saye mengantuk sangat dengar briefing Dr.A sebab tak cukup tido..15 minit pertama.....ini lah rupe tulisan saye....ye puan-puan,saye tau ianye buruk...tapi itu semulajadi,saye pasrah...Cukup puan-puan,jangan disebut2 lagi tentang tulisan saye.

 Selepas 15 minit..saye tak  boleh concentrate lagi..terhuyung hayang...mata bukak separuh je.itu je yang saye mampu..Baiklah puan-puan..inilah tulisan saye selepas 15 minit berlalu....


Esok hari nye,saye check balik dan saye sendiri pun tak faham ape yang saye tulis.kemudian marah2 sendiri.

                Sebelum pergi berjuang,sarapan dulu..tengokla punyela rambang mata nak sarapan....nasi
                                 lemak,kuey teow,telur mata,roti telur+baked beans...dasyat bukan?...

Tidak mengapa la jika anda nak panggil saye gemuk atau ape sahaja sebab makan banyak..ape yang saye lakukan ini adalah semata-mata demi negara tercinta..huhu.Okey,sampai2 je di sekolah,kami terus set up barang2..borak2 dengan cikgu...tapi kadang2 nak tergelak juge bile dengar sesetengah orang yang nak sebut name company saye,...macam2 bunyi ade...contohnye:

Perbualan A='Cik hidayah, Shilla Operation ni company yang macamane ye?'...

Aku pun jadi hairan sejak bile pengasas company aku ni name shilla..ingat Sheila Majid ke ape..haha...

Perbualan B='Ni Skilla Operation ni..bla,bla,bla,....'....

Aik,...Skilla Operation?...Fuyyo.....Memang skillfull sungguh.....haha..

Takpela...Skilla ke..Shilla ke.....takpe.Anda dimaafkan kerana salah sebut.Ape yang penting,kerjaaaaasama..haha.





Walaupun tulisan saye cacat sedikit,tapi Alhamdulillah,semuanya lancar...pokoknye kene saling ingat mengingat.Happy sebab murid2 + cikgu2 bagi kerjasama.tibe2 rase nak jadi cikgu...Okey,itu zaman sekolah punye cita-cita...sekarang dah jadi bussineswoman...ceh,ayat tak boleh blah..

No comments:

Post a Comment