Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Thursday, March 31, 2011

Dalam entry ini ade gambar kelakar

Last week ade pesta konvo kat utm..tapi yang tak bestnye giliran saye belum lagi...

Minggu pesta konvo tu sempat lagi balik kampung...saye dapat pelanggan..pelanggan pertama yang menempah jahit manik kat baju die..tapi malangnye,saye lupe nak rakam detik2 manis itu..sebelum ni asyik rembat baju kurung mak,buat eksperimen jahit manik..walaupun emak pasrah,kepasrahan itulah yg membuatkan saye dapat first customer..Alkisahnye,anak kawan mak saye datang rumah nak tempah baju,then entah camne mak saye boleh plak tunjuk sample manik2 yang saye jahit..then orang tu pun setuju nak design yang camtu..

Then balik JB,ronggeng2 dengan member kat pesta konvo..kiteorang nak beli kardigan labuh..tapi malangnye kedai tu takde cermin.....then penjual tu suggest kiteorang tangkap gambar masing2,then tunjuk...

ni kawan saye..die kelihatan seperti model...peewittt

ni kawan kepada kawan saye yg kat atas tadi tu...die depakan tangan supaya nampak bentuk pinggang (bajet nak nampak kurusla tu)

akhirnye,kami berdua pun belilah kardigan labuh yang hampir same...

Keesokan harinye,saye telah digoda oleh kak liza untuk pergi ke sebuah kedai spect dalam utm...orang kate murah...kak liza baru nak buat spect..saye plak baru nak renew spect setelah hampir 2 tahun saye buat bodoh je tak ganti2 spect baru,asyik pakai lense je..sekali check power..haaa padan muka kau..

haaa..gambar ni la yg saye cakap kelakar tu...kelakar kan??..hahahaha

gambar kak liza memang tak bleh blah..memang kelakar..hahahhaa...
Kiut je kiteorang bile pakai spect macamtu..haha..around 30 min-1 jam kiteorang lepak kat kedai tu..akhirnye decide nak amik bingkai murah je,rm99...Ingatkan amik bingkai murah,harga total pun murah...

So spect baru ni disebabkan power tinggi,so kene pilih cermin yang slim tengah..disebabkan silau lebih dari 200,so harga coating tu pun dah lain,tak boleh amik yg murah2 punye.

So total....rm248..uwwweeekk....compare yang dulu,beli bingkai SODA,total habis RM375..

Kak liza x aci...dapat murah....

No comments:

Post a Comment