Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Tuesday, March 22, 2011

Ini perbincangan serius (yang kedua)

Dah beberape malam saye tak boleh tido..pukul 3++ a.m baru boleh tido..

Adakah saye sedang merindui budak2 ofis saye yang travel lame ke kl?tidak mungkin..kerana mereka dah pun balik jb..

Adakah saye merindui suasana bekerja malam sampai pagi?..mungkin juge..

Adakah saye asyik memikirkan wedding theme saye nanti?..mungkin juge.tapi lame lagi..

Adakah saye asyik memikirkan duit kereta+bil2 bulan lepas ade yang belum bayar lagi?..sangat2 betul..

Adakah saye asyik terbayang2 softcopy gambar pertunangan saye yang masih belum dapat?..isshhh..takde mood nak cakap hal tu.

Baru-baru bertunang ni masih ade lagi mood kahwin.Survey sane sini tapi tak taulah bulan depan,bulan-bulan yang ke depan lagi tu feeling entah camne.There is no wedding theme,but i had figure out what would be my pelamin looks like..After two weeks observing,surveying on the website and also other bride-to-be's blog..Finally i got two pelamin's themes in my head.I also decide that i don't want to hire any wedding planner and insyaallah  i will do every single thing with my own hand.I don't look on perfection, but i do look on self-satisfaction.Ambooii..bukan main lagi kau ye..

1) Morocco's pelamin

sumber : arma abd rahman (sudah terang lagi bersuluh)




2) Pelamin Heed (blogger)

sumber : que ariffin
Pelamin morocco tu cantik sebab ade panel tu.kalau camtu macam nak kene sewa je pelamin..but, Heed's pelamin looks gojes because the sakura tree brings the love element.Aku pun tak tau camne aku boleh cakap camni..haha..I just love the sakura part.Yang ni aku boleh buat sendiri.Simple je...simple,bukan pimple.Tapi rase2nye the amount of money that will be spend on this pelamin same macam harga kalau saye sewa.Takpela,at least its mine.

Ok,dah settle satu hal.Tapi masih belum boleh tidor lena.Mungkin lepas ni akan ade entry perbincangan serius kali yang ketiga,keempat dan kelima.

No comments:

Post a Comment