Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, March 21, 2011

Ini perbincangan serius

 Mr.j kesayanganku..satu malam kite bertekak membincangkan warna tema hari bahagia kita...sudah ku turutkan warna kegemaranmu di hari pertunangan kita tempohari....mengapa kali ini kamu mahu warna yang sama  untuk hari bahagia kita nanti....asyik biru je..dah macam pengawas sekolah.

Fine, kalau itu yang kamu mahu,akan ku surveykan warna biru yang 'lain dari yang lain' supaya kita tidak kelihatan seperti ketua pengawas dan penolongnya di saat hari bahagia kita nanti.

Baju pengantin yang bagaimana kah sesuai untuk lelaki gebu seperti tunang saye?..Hal ini perlu dibincangkan dengan telus dan sopan supaya ianya tidak menyinggung perasaan mana2 pihak..


Ini adalah sample kite..mari kite survey baju pengantin yang camne sesuai untul lelaki bertubuh gebu seperti di atas ini..


1) baju tu ok,boleh cover perut tu,,,.cume ade sampin ,tak pelik ke?...Next..

                                                          sumber: djariartz-wedding

2) Cantik..tapi tula,saye rase mr.j memang fail bab2 pakai sampin ni..sebab perut dia nampak terserlah,then macam tak kemas....semua tu dah terbukti di hari pertunangan tempohari..huhuu..jangan marah i by..Next..



3)...Serious ke ni nak pakai kot???..biar betul??...saye dah suruh mr.j bayangkan banyak kali camne rupe dia kalau pakai kot..then he said 'ok je'....then i asked again 'b..cube bayangkan sekali lagi rupe b pakai kot camne'...then he said..'ok je..betul,dah bayangkan dah,ok je'....Then,i have nothing to say...

***Warna tema yang bermain2 di kepala ini...biru,silver,krim..coklat-pink & light yellow pun aku nak juge tapi mr.j taknak..
***Hantaran plak tak nak banyak2,tapi nak yang best2..Kalau yang best2 selalunya mahal sket..mungkin sebulan sekali kami berdua boleh beli satu barang supaya tak rase duit tu berlari2 dengan lajunya.

4 comments:

  1. hahah..demand gak tunang ko..

    ReplyDelete
  2. aik, biru lagi? da cam celcom da. hahaha

    ReplyDelete
  3. lina: memang pun..nak macam2,kasi up duit hantaran nanti padan muka..hahah

    yaty: tula..asyik biru je,bleh gak jadi duta celcom.hehe

    ReplyDelete