Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, April 25, 2011

Aku adalah gadis yang selalu nak makan sushi tapi takde kawan..

Dua minggu lepas..ini makanan kegemaran saye....seminggu 2 kali singgah kedai Season sebelum masuk opis..beli roti yang same je..

Sedap....Sempat gak la satu hari tu saye borak jap dengan adik cashier kedai season ni..dia kate season ni orang kite punya...orang melayu,roti die pun dia amik dari kilang.Rupenye silap la tanggapan saye selama ni.




Roti ni siap beli extra lagi untuk breakfast keesokan harinye..wah...dasyat kau...

Kalo roti kegemaran ni abis stok,saye layan plak kek secret recipi + menonton tv kecik pemberian tunang...




Lupekan cerita Season jap...ini cerita yang bertajuk 'Saya suka makan sushi-tapi selalu takde kawan'.......

2 minggu yang lepas....Saya mintak wan temankan saye makan sushi king..nasib baiklah budak baik ni boleh diharap&layan sushi gak..saye hairan kenapa kalau saye ajak member saye makan kat sushi king,diorang semua taknak...kalau yang taknak makan sebab takde tanda halal,itu saye tak boleh nak kate apela..dependla pada keyakinan masing2...tapi yang taknak makan sebab geli dengan makanan jepun tu,meh sini aku nak habaq ni..kau janganlah makan ikan mentah,udang mentah,kalau macamtu aku pun geli tak makan..Actuaally banyak lagi makanan2 lain kat sushi king yang boleh dimakan tanpa ade rase loya...

Contoh ni saye makan Sakana Blackpepper....(ikan goreng tepung,wedges..sos lada hitam..nyum2..)



Lepas dua minggu..saye  mengidam sushi king lagi...kali ni memang tak disangka2....tak penah2 pun aku nampak keadaan macamni kat jusco taman u....giler la...dahla mengidam giler..kene beratur panjang plak..



Nampak je panjang,tapi tak sampai setengah jam pun beratur...semua ni yang beratur panjang2 ni sebab ade promotion untuk member card..saye je yang suke2 beratur pastu takde member card..


Tori khomi set (ayam & wedges)

Kali ni,tieya plak yg saye ajak..dia pun same je mengidam sushi gak,tapi takde member nak makan..takpela tieya,kite senasib....oleh kerana tieya ni kecik je orangnye..so saye terpakse undur belakang sikit mase nak amik gambar,supaya saiz muka kami nampak seimbang..

Actually sehari sebelum pegi sushi king lagi saye dah survey menu die,dah siap2 plan dah nak makan ape... punye dasyat aku mengidam..

Next time ye tieya...kite ronggeng lagi!

2 comments:

  1. first time tgk sushi king kt jj skudai beratur pjg..hahaha..rajin lak kite beratur..

    huhu susah nk carik member mkn makanan pelik2.. ronggeng ramei2 lagik besh.. hehe

    johnny kt dpn mcD tu pun besh gak..hehe tp tade member nk makan..

    akak mengidam jek gtaw tieya hahaha hummy hummy

    ReplyDelete
  2. tengok tu sengau 'h' dia datang lagi..haha..

    ReplyDelete