Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Sunday, April 10, 2011

Khatam cerita House

Selame beberape bulan ni akhirnya saye dah berjaya habiskan tengok cd House dari season 1-season 6..!!..hooorreeyyyy,berikan tepukan kepada saye!..sekarang season 7 dah keluar,misi kali ini adalah meng'order' season 7 plak..

Beberape perubahan after tengok cerita house..

1)Mimpi Dr.House beberape kali..mungkin mase tu saye adelah part of diagnose team die..haha..klako..
2)Kalau tangan@jari terluke je, or sakit kepala terlebih tido je mulalah fikir yang bukan2...Penyakit itulah,penyakit inilah...jangkitan kuman mungkin juge..
3)Sudah mula biase dengan term2 medical..nauseas,lymphoma,saicodoisis,lumbar puncture,tarchycardia,amylidoisis...fuuyyooo..nak menyamar jadi doktor kejap pun boleh.
4)Asyik teringat dr.Chase after die kawin dengan dr.cameron,sebab mase tu rambut dia panjang sikit..hohoho..macho man..tapi Lucas lebih hensem dari dr.chase
5)Nampak perubahan dr.cuddy dalam setiap season..makin lame makin cantik..
6)Ini cerita medical kedua saye after Grey Anatomy..dah lame saye tinggalkan cerita itu..Lepasni saye nak concentrate tengok Takuya Kimura...

****Faizal Tahir ikat rambut dalam ABPBH 2010 = Takuya Kimura ikat rambut = hensem....
****I wish my fiancee do the same...asyik pakai cekak rambut je,naik kembang rambut tu.
****Kenape aku OBSES sangat dengan orang rambut panjang???????

No comments:

Post a Comment