Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Friday, April 22, 2011

Malam Jumaat

Ape kes aku tunggu tunang aku balik memancing di malam jumaat??...

Kadang2 pelik gak tengok hobi si Jali ni..jarang2 dia pegi memancing..tapi bile sekali dia pegi,saye suke update every minute,dah dapat ikan ke?,mancing atas bot ke?,nak kene silent ke handset tu coz takut ikan terkejut?

Sebenarnye saye banyak sangat keje..tapi agak membosankan sedikit sebab buat keje2 untuk budak sekolah,tapi ianya akan jadi seronok bile nak dekat2 due date nanti.Mase tu saye akan buat keje dari siang sampai tengah malam..sampai lewat pagi..,ofis pun dah jadi macam rumah kedua,..sangat seronok buat keje mase tu..OOhhhhh..(mengeluh..)..Hey!kau tengah tulis novel ke hape ni dayah?..haha..entah ape masalah aku ni..Mungkin rindu sangat2 suasana bekerja malam sampai lewat pagi...Ish..tuhan dah bagi nikmat lapang,guna kan lah sebaik2nya..

Lately,makan minum pun dah tak seimbang...kalau dah start makan fastfood..sepanjang minggu tu la aku balun fastfood..tong sampah hostel tu penuh dengan sampah Mcd aku sorang je.Selain fastfood & minuman 3 in 1..mencapai jajan dalam bakul makanan dengan kadar yang cepat itupun boleh diketegorikan sebagai 'fastfood' ye kawan2..MasyaAllah..ape nak jadi dengan aku ni..

Lately ini juge saye bangun tido je sakit kepala...saye sedang cuba sedaya upaya reset jadual tido.Setelah berbulan2 tengok cerita House & tido pukul 3 pagi,agak payah saye nak set kan balik tido awal & bangun awal..

Hormon malas semakin bertambah2...oh ye,baru-baru ni saye pegi menonton LIMITLESS kat jusco tebrau..cerita ni best..makan dadah sebiji,otomatik bertukar menjadi seorang yg sangat2 berjaya..buat ape pun jadi,cakap ape pun nampak hebat,sume probs boleh settle..

Nah..ambik kau,abg google tolong carikan....

Kan best kalau bangun2 pagi minum air masak terus jadi super-human macam dalam cerita ni...kahkah..berangan je..Sudah2...tidorrrr...

No comments:

Post a Comment