Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Friday, April 29, 2011

pegi pasar malam pun boleh abis seratus lebih??

Minggu ini adalah 'minggu-buat-keje-kat -rumah'....
Minggu ni saye balik kampung lame sket sebab...sebab..saje2 je suke2...Actually tension sket buat e-note untuk projek memandangkan 'cikgu-cikgu terpilih' ni asyik nak buat correction je...takpela..saye faham tugas guru yang sememangnye berat..nak ajar budak2 sampai jadi pandai,yang sekolah rendah tu plak nak kene teman anak murid pegi toilet,waktu rehat nak kene check kelas,pastu nak kene pantau berat badan murid2 plak..'aishhh,memang susahnye punnnn...hadoooii.'.(ayat jozan)

Lagipun nak tolong abah kemas rumah sebab next week orang dah datang nak renovate rumah.Kesian plak mak n abah nanti asyik nak kene minum susu anlene gold sebulan sebab nak angkat barang2.Jadi,lebih baik suruh anak dara gemuk sorang ni pegi nipiskan lemak die angkat-angkat mane yang patut..

Minggu ni juge saye sengaja balik lenggang kangkong,alasan...'nak jalan takde baju,so kene cari baju baru'...actually baju yang ade semua dah tak muat..sad...Sudahnye haku pegi pasar malam abis seratus lebih beli baju,seratus lebih sikit je..takde lebih banyak2....


entah camne boleh beli baju harmoni macamni..

baju ni selalu nampak kat pasar malam..

beli tudung rm20..nak pakai dengan baju bertunang haritu


 Sekian..saye cume nak cerita camne saye boleh habis seratus lebih,padehal pegi pasar malam je.sungguh tak puas hati...

**Oh ye..bunga telur yang saye buat haritu mendapat restu dari bonda tersayang,,so,boleh teruskan buat.
**Harap2 bulan mei ni dapat durian runtuh..haha...

No comments:

Post a Comment