Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Sunday, May 1, 2011

Hari ini hari berjalan-jalan

Bile bercuti sambil bekerja,maka kite perlulah memanfaatkan masa tersebut.Semalam pergi melaka anta pengantin,tapi...camne baju pengapit lelaki boleh same bebenau dengan baju saye...baju pengapit perempuan pun tak sepadan macamtu..dahla makan sebelah2..tertumpah air plak..adoooii....(Astaghfirullah..ingat tunang kau kat klang tu dayah..)..belah petang baru sampai rumah,rehat setengah jam sambung pulak ke Alamanda sebab dah janji dengan BFF nak poya-poya di sana..Keluar dari Sushi King (sushi king lagi?)...nampak joe flizzow...ooowwwhhh!!!..rase nak amik gambar je dengan dia...tapi apakan daya,maghrib telah menjelma..seruan Illahi lebih utama..cheh,macam pantun pulak..balik pukul 11 mlm,abah pun tegur,awal balik....oh,ayat apakah itu?sindiran atau pun ayat penyata?..



Itu cerita semalam...cerita hari ini,pegi kenduri kahwin..dua rumah,dua kali lah saye makan nasi..first rumah,kat Sijangkang,konon2 nak makan nasi sikit je..tapi side dishes bukan main banyak lagi,sup tulang,aiskrim,kunyah kerepek...takpelah,think positive,mungkin nak cari rumah kedua tu kot2 sesat,lapar balik.

Selesai rumah pertama..nak pegi plak rumah kedua kat s.alam..singgah klang amik Mr.J kat rumah..maka berlima la kami naik viva comel kakak..

rambut mr.j dah panjang...kene trim ye..


Lepas kenduri rumah kedua..kami jalan2 ke Jakel..Abang ipar dan Mr.J pasrah je.Masuk2 je berkenan dengan baju pengantin yang patung pakai kat pintu masuk jakel..tapi apekan daya,saiz kami berdua sangat berbeza dengan patung tersebut.Mungkin kalau saiz kami sama,nampak cantik je baju tu..hek eleh...cerite je lebih2 tapi gambar takde..ape daaa....

Masuk2 je,terus tinggalkan mak,kakak,n abg ipar kat bawah..kami pun laju-laju naik eskeletor nak tengok kain untuk wedding nanti..Kain cantik2,banyak sale..kalau boleh salesgirl tu nak kite beli haritu gak even wedding tu lambat lagi,bagus mereka ni,bekerja keras memujuk pelanggan beli kain,service bagus,tapi nak buat macamne dek..wedding akak lambat lagi.takde itention nak beli harini.

Keluar jakel...pegi cari durian pulak...mereka2 ni semua hantu durian..saye?saye tak..saye makan je durian tu,tapi tak terliur pun kalau nampak durian.Mereka?,mereka dari jauh dah jerit..durian!!!!


tangan yang besar ini memang sedap kalau melempang orang..dan juga mengopek durian.

mak berkata..'alamak,tertelan biji durian,camne nak keluarkan ni'..abang ipar kat belakang pun berkata..'ala mak,biar jela dalam perut tu'...haha..tipu je..

kak,ko memang gedikss..hahahah
Gambar saye mane?mane?....takde...sebab?..sebab muka chubby sangat..tapi takpe,walaupun bertambah gemuk,mr.j kate saye nampak cantik dengan combination spect baru+baju kurung..hehe..suke,suke,suke..

**oh ye,ni petua yang baru saye tau..mr.j & abang ipar kate...kalau nak elak panas badan lepas makan durian,tuang air dalam kulit durian (tempat isi durian tu kan macam mangkuk ),then minum...saye makan 3 ulas je..tapi mr.j terus tuang air dalam kulit durian,n suruh saye minum..sedutla pakai straw.kalau nak buat kulit durian tu macam cawan,nanti orang ingat saye nak telan kulit durian plak.

No comments:

Post a Comment