Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, May 30, 2011

Minggu cuti memasak

Lupekan episod masak-memasak yang tak berape best tu..asyik stok sayur yang same je ade dalam peti ais ni.nanti2 la saye kembali lagi dengan resipi2 yang best...

Macam biase,everytime balik kampung je mesti saye,kakak,& emak nak jalan somewhere.Tapi this time kiteorang tak pegi alamanda macam biase,konon2 dengar jalan jem sebab ade Hari Belia,so kiteorang pegi Tesco yang baru dibuke kat Nilai.



Tesco memang membantu anda berjimat..ye ke??

bakal ibu yang masih tak reti nak bajet brape banyak nak beli jintan putih untuk stok masak sebulan..

Esoknye keluar jalan dengan tunang...actually kami decide nak jalan2 jusco je..tapi sudahnye pegi tengok bowling tournament geng2 Mr.J kat Plaza Alam Sentral...gambar kenangan ade di bawah.Mari support Cargoes Crew!!!


cargoes crew menang naib juara

Kami datang sebagai penyokong..gambar saye susah nak jumpe sebab saye tak join diorang amik gambar,nyorok kat tepi konon2 malu.Tapi last2 jumpe gak sekeping..menyorok di belakang tunang.





Selalu jadi camni..amik gambar tak penah nak standby..
T-shirt kuning Hush-Puppies yang Mr.J pakai tu sebenarnye kami beli same2 dua helai yang same kaler,tapi lain jenis.tapi malangnye blaus saye dah tak muat...bile nak pakai cume muat sampai bahu je..sedih..Balik kampung tengok2 baju tu masih tersimpan lagi.Harap2 mak tak bagi kat anak jiran sebelah..(masih mengharap nak kurus...)

Balik singgah cafe upin-ipin kat belakang stadium s.alam..  =)

No comments:

Post a Comment