Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Tuesday, May 3, 2011

Saye dan Tunang semakin sihat..sangat merbahaya


Lebih kurang sebulan juga la kami tak jumpe...kelmarin jumpe pegi kenduri kawin mase tu takde cakap pape..maybe teruja kot sebab nampak saye pakai baju kurung (perasan..)..Tapi esoknye...

Bile kami  nak pegi jalan2 alamanda semalam....die tegur saye nampak GEM....then belum sempat saye tegur dia,dia pun menegur dirinya sendiri..'b pun same,nampak gemuk'...

Ye..kami memang nampak sihat sekarang..benar2 sihat..tapi kami tak minum milo,entah camne boleh jadi sihat bebenau macamni..keadaan ini sungguh bahaya..bayangkan ini baru sebulan lebih bertunang..another 9 months,bagaimanakah bentuk tubuh badan kami berdua?...

Bile keluar je,mesti nak makan makanan feveret..

Kenny rogers..ade 3 side dishes..nak ikutkan hati,semua side dishes tu nak pilih baked beans,tapi macam tak seimbang pulak,amiklah fruit..

Actually ni makanan feveret saye...Mr.j ni die suke makan kat foodcourt,mcd.....sekali sekala nak kene ajar gak makan bende lain..lepasni nak bawak pegi sushi king plak..



bajet macam comel jek...




Kan dah cakap kan,kami nampak sihat kan?kan?kan?....

No comments:

Post a Comment