Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Thursday, May 26, 2011

sila percaye ye..

Sila percaya ye...harini saye n housemate..& office mate..pergi shopping perabot kat Harta Bina Utm..actually barang2 yang dijual tu adalah barang2 lupus.So diorang jual dengan harga yang sangat murah.Sangat2 sesuai untuk orang bujang macam saya,housemate saye,dan juge macam ofismate saye..hoii panjangnye,tu pun nak kene mention ke..haddoi.

Actually saye pergi dengan housemate saye je,norli..kami memang nak sangat2 cari tilam.tak kisah la tilam student,tilam asrama..asalkan tilam.Saye memang taknak beli tilam yang atas lori tu (sambil jerit tilam! tilam!....geli sikit).Tilam  baru?mahal dan tidak berbaloi...lainlah kalo dah kawin & ade rumah sendiri.

Masuk dalam tu je,memang ramai..actually foreign student yang meramaikan event itu.yang lain2 staf-staf,ade juge cikgu2 luar datang beli perabot.Ade yang datang dari luar bawak lori dan beli 50-60 biji tilam...biji?sesuaikah penjodoh bilangan itu untuk tilam?..Kami datang jam 3.30 pm dan mengerah seluruh tenaga untuk angkat 2 biji tilam dan 2 rak kayu...untuk kami berdua sahaja.Amid & azim kirim 1 biji tilam,2 loker besi pakaian.Mereka datang 4.30 pm bersame kebal & erwan..tambah lagi 2 biji loker besi.kire okla..takkan aku plak yang nak kene angkat loker besi korang kan adoi (ahchai)..So total kami semua beli 3 biji tilam,2 rak kayu,dan 4 loker ...tak ingat la 4 biji or 3 bji loker.







tilam sebiji cume rm15..kire okla kan?

rak kayu..murah gile...rm5 je!


Murah kan??..sila pecaye ye..jangan tak percaya..Next khamis boleh pegi lagi untuk cari meja kopi,dan sofa..if ade la..kene datang cepat sikit.kalo tak,abis foreign student angkut semua..

No comments:

Post a Comment