Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Tuesday, June 14, 2011

Beralih arah


Dulu tunang saye berambut panjang...i loooiikkeeeee...saye suke..Rambut panjang itulah yang membuat saye jatuh cinta mula2 dulu..(antara sebab2 jatuh cinta) Tapi yang tak bestnye..die memerlukan mase yang lame untuk bersiap, especially mase mandi..kalau saye call dalam tempoh sejam tu asyik tak angkat.Mandi tak siap2,syampu rambut bukan main lame lagi,sempat bikin airmata ni mengalir sebab marah sangat2 tunggu dia bersiap lame.Kalau travel datang ke JB mesti nak beli syampu walaupun cume bermalam sehari dua.Itu tak campur lagi kos pegi saloon buat treatment luruskan rambut segala bagai....




lihat rambut ku...lembut kan..



Baru-baru ni saya balik kampung,Jali amik saye kat bus station Shah alam...alangkah terkejutnye saye melihat  rambutnye hilang!!...Sebelum ni bukan jali ni tak pernah berambut pendek,siap botak kepala lagi sebab putus cinta sekejap dengan saye.Tapi this time,dahlah tak bagitau pape,takde angin takde ribut tengok2 je rambut pendek.Nak buat suprise kononnye....



contoh pasangan sihat
Sejak dia potong rambut pendek,ramai yang puji dia nampak lebih kemas dan smart..Dia pun syok cerita kat saye yang orang kat kastam puji,orang kat ofis puji,member2 puji, mak saye puji..semua orang nak puji.Ambikla b,u menang semua orang puji u..


Disebabkan feedback positif dari family dan kawan2, mungkin selepas ni  better dia stay dengan rambut pendek,nampak kemas dari segi penampilan.Nak tambah2 sikit mohawk ala2 david beckham pun masih boleh diterima.Jangan kaler2 sudahhh..Lepasni tiada lagi helaian2 rambut berterbangan ditiup angin tercucuk2 kat mata saye..Goodbye rambut panjang..i'll miss u..

2 comments:

  1. Yang tu 3,4 tahun yg lepas lagi org dah ckap muka same..haha

    ReplyDelete