Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, June 20, 2011

Dah ade ruang tamu!

Dah sebulan lebih saya duduk rumah sewa...tapi rasenye belum terlambat nak buat house-warming party (mengada-ngada).Sebelum ni memang nak je ajak member-member jalan ke rumah..tapi disebabkan belum ade ruang tamu lagi,so tak syok la nak ajak orang datang rumah.Housemate sebelum ni dah angkut tv,sofa & mesin basuh die pindah ke rumah lain,so totally memang kosong bahagian tingkat bawah rumah ni.

Saye pun tak tau apesal kedekut sangat saye nak keluarkan duit beli sofa or tv,padehal duit dalam bank tu dah naik berhabuk dah....Setelah hampir sebulan lebih.akhirnya saya & housemate nekad..memburu perabot untuk di bawa pulang.

Mula-mula dulu,housemate saye Norli beriya-iya nak beli mesin basuh,tapi cari punya cari tak jumpe yang berkenan..maka setelah sebulan semakin luputlah ingatan kami nak beli mesin basuh.Kami just excited nak beli tv & sofa..itu sahaja!

Ok,gambar tv di bawah berjenama Vega,kami dah tak kisah sangat jenama ape pun,janji ade warranty dan within budget.Itu yang penting.So Norli beli tv tersebut kat Taman U dengan harga RM250 (self-pick up) berukuran 20 inci.Hoorraaayy,dah ade tv!..Memang berat,angkut naik viva saye je.



Then,kami round2 lagi kat taman teratai, jumpe coffe table & meja beroda (letak tv)..dua meja dengan harga RM150..saye share dengan Norli.Kemudian,kemudian,kemudian (tercungap-cungap dah ni)...kami pergi kedai perabot sebelah, Tan Furniture...kali ni kami memang telus dengan jurujual kedai tu, "miss,saye nak cari sofa palinggggggg murah bawah 2 ratus,ade tak?.."..Jurujual tu just senyum je & geleng kepala...but then dia kate paling murah pun rm299...So pejam mata jela,bayar.Habis cerita.Kalau nak lagi murah pegilah cari kat kedai second hand.Tapi haku malas.



So sekarang Saye & Norli dah ada sofa ,meja,& tv..dah boleh golek2 depan tv...sangat best.Tapi nampak macam saye yang conquer semua sebab Norli kerja shift,balik-balik dari keje je die terus zzzzzzzzZZZzzz....Lepasni kalau nak ajak member datang  lepak-lepak pun selesa sebab dah ade ruang tamu.

2 comments:

  1. wah wah.. sonok la golek-golek..hehe nice lah..

    ReplyDelete
  2. hehe..nanti ajak kak siti,kak selly,wan datang jenjalan sini eh..hehehe

    ReplyDelete