Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Wednesday, June 8, 2011

Kat medan selera Taman U ade makanan sedap.



Kenape saye tak tau kat medan selera taman u ade makanan sedap?? ...macam tau2 je orang tengah tense keje banyak,kak siti n kak selly pun ajak pegi taman u.Sebelum ni kak selly cerita cendol kat medan selera taman u sedap,tapi saye tak penah rase pun.Harini kiteorang datang makan tengahari,memang ramai orang even cuti semester.Nama kedai ni kalau tak silap..Green Jade.


teh o ais..kebanyakan minuman kat sini memang pakai  botol jem..

Kak selly order abc..sedappppp..




ok,ok...dah stat telan air liur...seterusnya,saye order mi rebus.Memang sedap.Kalau rindukan mi rebus haji wahid kat Plaza Angsana,mi rebus medan selera ni boleh dimakan untuk jadi pengubat rindu...Boleh dikatakan same taraf sedapnye..






Kak selly cerita..dulu mase die mengandung,everytime balik keje dari ofis je mesti dia akan singgah kedai ni beli mi rebus..mengidammm punye pasal.


Next..kak siti beli mi kari....yummy,yummy..






Sedap,memang sedap..tapi saye bukan penggemar mi..so saye kene makan laju-laju sementara masih panas.kuah die memang sedap.Kami agak bernasib baek sebab kak selly kate kadang2 kuah die masin...maybe dah improve kot,so memang sedap..next time boleh datang lagi.

Banyak lagi kedai makan kat area Taman U yang saye tak try lagi.Next mission,ade satu kedai ni panjang bebenau name die n saye teringin nak rase makanan kat sane..Sabaq na... =)

No comments:

Post a Comment