Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Sunday, June 26, 2011

Lupekan episod jiwa kacau

Malam tadi buat keje gile..saya bersama bestfriend saya,..'Anonyimamous yang hebat' (bukan nama sebenar) buat keje gile pegi dataran JB nak dekat pukul 1 pagi.Alasannye..teringin nak makan steambot. 'Anonyimamous yang hebat' itu membawa saye bersiar-siar menikmati panorama malam sampai ke 'uptown' City Square.Memang giler la anak dara pegi bersiar-siar pukul 1-2 pagi.Orang gile pun tau balik tido time-time macamni.Aktiviti macam ni sekali-sekala memang bagus untuk hilangkan tekanan jiwa kacau dalam hati saye ni.Ade gak rase takut kalau ade mat rempit or orang jahat kacau-kacau kiteorang.Tapi saye dah siap-siap fikir,kalau ade orang kacau kiteorang semasa drive,maybe saye akan buat muka hantu supaya diorang takut.(nonsense)


Tadi,kami keluar ke Mcd Drive tru sebab nak rase GCB yang orang dok habaq sedap.Before tu,saye dah siap2 check review orang tentang GCB..Mostly kate sedap.Cume ramai yang tak puas hati dengan saiz & price dia.




After saye makan...rase dia not bad,sedap..ade rase nak datang makan untuk kali kedua.cume hairan kenapa saye tak rase kenyang walaupun dah habis makan kentang+air.Samada tangki perut saya memang besar,atau mungkin betul juge review orang ramai,kalau saiz dia besar sikit,lebih kenyang kot & berbaloi la nak bayar rm 12.++ (campur tax) untuk set biasa.Papentah,padehal aku ni memang buruk lantak.


2 comments:

  1. mmg sedap lahhh, hari tu tetbe ade offer dpt gelas mcd free. rembat lah ape tggu. sy slalu mkn isi je. roti buang sbb seswai utk org diet. ahahaa

    ReplyDelete
  2. wahh...yeke.tapi xpela,kat opis scylla dah cukup banyak gelas mcd.hehe.saye syg duit...nak kene gak makan roti tu..huhu.

    ReplyDelete