Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Sunday, June 5, 2011

Makan sorang2 kat Secret Recipi?takde hal la..


Beginilah nasib kalau family jauh,tunang jauh,member rapat balik kampung...jadi lesung batu kat rumah,terletak diam macamtu je.Tengok tv bosan,masak bosan,tido pun bosan,suruh siapkan thesis tak nak pulak.

Shopping sorang2 memang takde masalah,dah biase dah pun.Tapi kalau makan sorang2 kat shopping mall memang saye tak pernah buat lagi.Tapi kalau perut dah lapar tahap gastrik,lalu depan secret recipi pulak tu,takkan nak tutup mata kot..Finally,saya masuk,letak barang,duduk,senyum2 & order makanan,habis cerita pun kan...Makan sorang2,takde hal la.





Makan 15 minit,dah selesai...tak payah nak nangis2 nak jalan2 tapi takde kawan.Sampai bile asyik nak tunggu ade kawan kat sisi je...kenelah belaja jalan2 or makan sorang2,kalau asyik nak berteman je payah juge.

Lepas makan,tengok2 tali pinggang,terpegang yang pig skin punye..Terus muka kenyang berubah menjadi muka lapar balik.Yang penting jangan panic,nak marah boleh,marahla kuat pun takpe.Biar sume orang tau yang itu barang pig skin..Kalau jadi macamni,cepat2 masuk toilet,cari pokok bunga,keruk la tanah dalam tu,bersamaklah kat sinki.


No comments:

Post a Comment