Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Saturday, June 11, 2011

Semalam pegi teman pengantin gorgoes nikah

Semalam (jumaat,10 jun) saye temankan kakak saye ke majlis pernikahan kawan baiknye,zana...Actually kakak saye nak pegi sendiri coz dah janji dengan kawan lain,tapi kawan die datang lambat,so saye temankan die coz kesian kat ibu mengandung sorang2.Her bestfriend,zana (si pengantin) memang cantik orangnye,tinggi lampai.Kalau tak silap diorang ni bercinta sangat lame,dan bertunang sangat lame disebabkan tunang die dapat keje kat area sabah/sarawak.so terpaksa stay kat sane.Kad kahwin diorang pun cantik n simple.






hujung kanan kad yang terlipat tu ala2 penanda buku



boleh gunting yang hujung tu simpan sebagai kenang-kenangan





Menurut zana,baju nikah yang dia pakai tu die design sendiri n dijahit sendiri oleh kawan die which is orang kampung saye juge dengan upah rm200 je...mula2 memang saye ingat baju die ni tempah kat butik mahal2 sebab kerawang kat dada tu nampak cantik sangat.Rupenye produk kampung saye je,so haruslah bangga.Silap2 saye pun tempah kat orang yang same.Takpayah aku pening-pening nak cari tukang jahit or tempah baju kat luar.Dah banyak dengar orang cerite tempah baju kawin berbulan2 awal,hantar kat tukang jahit glamour2,or well-known,tapi mase tu pulak musim orang kawin,then tukang jahit pun kelam kabut siapkan,so hasil pun entah pape.Kalau produk kampung boleh produce hasil yang cantik n berkualiti macam kat luar,so why not kite support. =)

 

2 comments:

  1. memang cantik baju dia dayah. xyah da pening2 nak pk buat baju katne? sebab baju saja bole hasilkan setempayan air mata. ughhh

    ReplyDelete
  2. hahaha..betul2...mau tension dibuatnye.Itu baru nk set appointment,belum lgi tengok hasilnye..hehe

    ReplyDelete