Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Saturday, June 18, 2011

Sumpah dah tak nak buat lagi..


Jumaat baru-baru ni,saye and beberapa orang member begitu bersemangat nak pergi tengok Maharaja Lawak live kat Stadium MBJB.Kaunter start bukak pukul 3..kiteorang sampai dalam 2.30..Sampai2 je memang giler..MasyaAllah..Bayangkanlah saye datang 2.30 pm dah ramai camni..yang tunggu depan skali tu tak tau la datang pukul berape,sembayang jumaat tak payah cerita la...





Mula-mula keadaan memang ok,terkawal..ade pagar..even ramai yang potong barisan pun still ok lagi..takdelah nak kecoh2 sangat pun.Tapi setengah jam lepas tu memang sangat horrible...saye n kawan2 dah melekat lepastu dah jadi macam lalang kene tolak2..pagar dah patah2,ramai yang potong barisan,serbu habis-habisan..memang sangat dasyat mase tu.Dah ade 3-4 orang yang pengsan.Lepas lebih kurang 1 jam-2 jam saye berasak2 melekat dalam lautan orang JB,last skali saye surrender..sebab dada dah start sakit,budak prempuan sebelah saye jatuh dan hampir kene pijak.Makcik belakang saye pulak dah jerit-jerit..'selipar aku,selipar aku'...





Selepas saye surrender keluar dari barisan..barulah boleh bernafas dengan lancar...Saye tak tau ape jadi dengan 2 orang member saye.But after 10 minit saye ternampak diorang dah move sedikit ke depan dan yang penting diorang dah lepas fasa-fasa yang amat menakutkan tadi.Bravo..!

Selepas disscus dengan beberape orang budak yang beratur kat situ,diorang pun setuju nak bagi saye panjat pagar potong barisan supaya dapat join same2 dengan member saye..Baik betul anak-anak muda JB ni.At the end..tunggu sampai pukul 6 pm...tiket takde..habis...sangat frust.

But suddenly husband ain text n bagitau ade member yang boleh tolong dapatkan tiket masuk.So kiteorang gamble datang malam tu dengan tshirt Jozan...Finally dapat masuk walaupun kene berasak sekali lagi.














Ape yang kiteorang buat ni memang keje gile..Berasak-asak macam rusuhan,dah ramai yang pitam pun masih tegar lagi nak dapatkan tiket masuk.Balik rumah malam tu pun kene warning dengan Jali,jangan pergi lagi event2 macamtu..dah tau sesak berhimpit-himpit,berpeluk2,sakit dada nak pengsan,masih lagi degil nak dapatkan tiket.Name pun tiket free,that's why orang berebut.Dengar cerita,orang yang mula2 berjaya dapat tiket tu pun datang beratur pukul 10 pagi..gile tak gile..

Memang saye takkan buat lagi bende2 gile macamni...Kalau nak pegi pun makesure dapatkan tiket awal2 or online.Walaupun badan dah lunyai n tak berjaya dapatkan tiket sendiri,tapi taklah  rase sakit hati sangat sebab jumpe dengan orang2 yang baik hati & concern dahulukan perempuan mase tengah beratur.Siap panggil makcik lagi...aik,tua sangat ke aku ni.

But overall,memang best..first time live depan mata...orang jb memang happening!

No comments:

Post a Comment