Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Friday, July 1, 2011

Ada tiga bende berlegar-legar dalam otak.

Ada tiga bende berlegar-legar dalam kepala otak saya..Saya sedang berkira-kira untuk membeli salah satu dari 3 bende ni..ATLEAST salah satu..

1)...Saya dah lame nak beli DSLR..tapi memikirkan leceh pulak nak angkut ke sana ke mari,pastu nak kene jaga elok-elok everytime kalau bawak bende ni ke mane-mane.Handbag sendiri pun da cukup berat,ni kan lagi nak gendong DSLR..Kalau nak diikutkan malas ni,satu hape pun tak jadi.

sumber :  Nikon


Setakat ni,Nikon D5100  nampak ok sket & affordable...

2)..Teringin nak DSLR,tapi malas nak angkut.ape cerita pulak tu.Narrow kan sikit ,maybe kalau saye beli handset + ade phone camera yang berkualiti pun dah ok kot.Dalam otak tengah berkira-kira nak beli Xperia X10..

ini X10..sumber dari sini
yang ini X2..nampak smart,tapi tak tau ade jual lagi ke tak yang baru.

 

kalau tak dapat X10,X2 pun jadi ler,murah sikit....Kalau tahun lepas jali belikan saye handset as birthday's present,macam tak best pulak kalau tahun ni dapat bende yang sama lagi.Tapi still nakkkkk!!!! (jerit-jerit sambil tutup muka)

3)....Yang ini sangat jauh di persimpangan,sudahlah jauh..persimpangan dilema pulak tu.addooi...ahchai pun tak boleh membantui saye.





*******************************nak tukar kereta **********************************

Saya sangat minat Murano.Memang magic la kalau saye boleh beli murano pada usia 25 tahun.Sekian..bye..tido malam ni nak mimpi murano.

No comments:

Post a Comment