Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Sunday, July 31, 2011

Apa yang saya buat pada 31 Julai 2011

Hari ni 31 julai 2011..takde ape2 special ocassion,but enough tired keluar dari pukul 9 lebih pagi,pukul 4 ptg baru balik.Padehal aku tawaf kat area skudai je pun.

Pagi bangun pukul 9,konon2 nak pegi breakfast mcd dengan housemate saye paling comel,tapi rupenye senyap2 die dah pegi breakfast mcd subuh-subuh.Nak tak nak kene teman saye juge.Nafsu terhadap pancake mcd dah meluap2,lepas kenyang ade hajat lagi nak beli tepung pancake buat sendiri kat rumah.

Lepas breakfast,kami pergi Giant, konon2 nak tengok barang dapur.Kemudian 'terrrrr'singgah satu kedai baju yang kiut miut.Kedai ni baru bukak,mostly  free size tapi uniknye saiz dia memang betul2 ngam untuk badan xl macam saye.Typical kedai baju cina selalunye jual baju yang memang stok selim-melim,pinggang macam kerengga.Tapi kedai ni lain,memangla nampak macam typical kedai baju kat luar,tapi yang bestnye banyak blaus labuh,even lengan pendek pun takde hal la sebab boleh pakai dengan inner,yang penting panjang baju still labuh bawah punggung.Service pun ok,takde annoying macam kat kedai2 lain.kalo kite pilih satu baju,belum sempat nak ke fitting room dia dah amik baju tu tolong bawakkan & iring kite ke fitting room.kalau kite nak pilih baju2 lain,die tolong pegangkan baju kite,style macam butik2 mahal gitu.Then die pun faham baju camne yang kite nak,takde suggest baju yang merepek2.

Oleh sebab mood saya sangat baik ketika itu,saya pun pegi buat member card RM10 kat kedai tu sebab dapat diskaun 25% sepanjang birthday'month, 15 % untuk bulan2 lain.Other than that,die akan update baju-baju baru via phone.Maybe kalo diorang ade facebook or blog,better kot.


Mase kat giant plak,saya beli penyangkut beg/baju and cookware set...memang murah,rm30 je setiap barang ni.Kire oklah setakat nak masak ringan-ringan.




Happy ramadhan,esok nak rasmikan kuali/periuk baru =)

4 comments:

  1. bestnye yaya..pe nme kdi kt giant tu?

    ReplyDelete
  2. betul2 beli dlm giant.better jangan beli kot.next entry nnti nk cerita review buruk pasal periuk ni..=(

    ReplyDelete
  3. nk bli yg baju tu...mcm best je...

    ReplyDelete
  4. oo..kedai baju tu between panggung wayang dengan kedai 2N...ade 1 kedai baju je kat situ.best..pegila..haha.

    ReplyDelete