Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Wednesday, July 13, 2011

Zoo Negara 10 julai 2011


 Ahad lepas mase orang tengah sibuk-sibuk pasal Bersih,saya,tunang & budak2 club pegi jalan-jalan kat Zoo Negara.Bile saya cakap 'tunang saya ajak pegi jalan zoo negara'..macam comel je bunyi die.Actually saya tengah tunggu member-member die upload gambar dalam fb,tapi lame-lame hati ni membuak-buak nak update blog,so saya bubuh je gambar dalam handset saye..

Mula-mula memang excited,setiap haiwan yang saya jumpe,mesti nak snap gambar..









Lepas jumpe haiwan ke-4,ke-5 dan seterusnya saya dah start malas..cume harapkan kamera kawan-kawan jali je.Zoo negara ni memang serius besar,pada sape-sape yang dah lame tak bersukan,memang cepat semput + asyik nak minum air je..baju memang lencun berpeluh,next time kene bawak baju spare.Makanan & minuman better siap-siap bekal dari rumah sebab serius mahal harga-harga makanan & minuman dalam ni.Contoh: air mineral botol kecik rm2.50 (makcik yang jual tu kate yang mahal tu sebab wrapper die ade gambar zoo..)..lepas hampir 2 jam jalan-jalan kami beli aiskrim cornetto..3 aiskrim harganya rm13.++..Nasib baik geng ibu-ibu ade bawak bekal sandwich,so kami yang bujang-bujang ni takdelah kebuluran sangat.

Saye sengaja letak gambar jali sebab gambar saya semua nampak gemuk.Saya tak kate gemuk tu tak cantik,cume gemuk tu buat saya rase kurang confident.. =(

Overall best,jalan tak jem,tiket rm18 kire okla tu spend mase 5 jam dalam tu...5 jam?,kalah kau jungle tracking.

No comments:

Post a Comment