Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Saturday, August 13, 2011

Jakel on Friday

Harini saya n ofismate saya yang bujang trang-tang-tang pergi Jakel.Bunyi macam best je,ala-ala macam nak shopping baju raye.Tapi malangnye,kalau dah 10 orang lelaki bersama 1 orang perempuan,nak shopping apekebendenye...kesian yang sorang perempuan tu.Setakat cuci mata je.Kami ke Jakel untuk tempah baju/ uniform ofis setelah sekian lame plan,tapi xbuat-buat.Reason ke Jakel,sebab nak pilih fabric yang ok.Berjalan tak jauh mane,siap menghadap aircond lagi,tapi haus die mak oiiiii....macam baru lepas marathon.




Sementara saya tengah tunggu turn ukur badan,sempat gak lah usha-usha baju,raba-raba tudung..takat itu je pun saya mampu buat bile berjalan dengan ofismate saya.Balik rumah je,pengsan terus..tak tau ape punca haus sangat.Masuk waktu je minum air berteguk-teguk,sudahnye perut kembung macam belon.

No comments:

Post a Comment