Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Sunday, August 28, 2011

No fossil today..

Harini letih sangat..taip entry pun slow je..Mission mendapatkan fossil harini tidak tercapai.Masuk-masuk alamanda dengan mak,terus nampak sembonia..lepastu buat muka tak heran.Kemudian masuk Bonia,hajat di hati mahu belikan mak satu beg, tapi mak macam tak sampai hati tengok duit saya terbang begitu je..then kami kami masuk parkson,memang dah melompat-lompat saya tengok fossil tu..TAPI..makin lama saya tenung beg tu,makin sayang duit ni nak keluar macamtu je...

Nak sedapkan hati...kami pergi round dulu tengok beg-beg lain kat situ...ftimber,nichi,alain delon,guess,polo,sembonia...saya pun cakapla dengan mak,'mak amikla satu..amik je mane2 yang mak nak'.....kemudian mak tunjuk handbag Guess,mak berkenan yang tu..wallaweh..mak aku...sekali lagi saya buat muka pilu,mak pun terus tak sampai hati tengok saya..Last mak kate..tak payahla beli,membazir je....Saya pun naik fed-up sebab bingung sangat nak pilih beg mane + hati berbelah bahagi sayangkan duit..

So kami jalan-jalan dulu masuk al-fanoos beli frame,then masuk carefour,then beli pretzel kat aunty anne's,...kat tingkat bawah,lalu depan sembonia. akhirnya disudahi dengan....





Saya beli satu untuk mak, dan satu untuk saya..mane satu saya punye or mak punye,kami decide pakai tukar-tukar since saya & mak suke dua-dua...total dua-dua 6 ratus lebih..Rasenye sayang pulak duit ni nak beli fossil yang rm500 above,itu baru satu beg..Actually saye ade survey harga fossil yang jual online,tapi saya kurang percaya originality beg tu, tapi sebab cukai  murah,so dah jimat kat situ. tapi saye still tak yakin gak kalo nak beli online melainkan kalo saye kenal orang tu..Ah cerewet la kau ni..Entahla...saya rase macam tak hepi kalau beli fake brand.Okay enough,itu ikut suke masing-masing la.Yang penting duit saye dah selamat terbang kat casheir sembonia tu.Kasut raye?..pakai je tahun lepas punye.kalau parents dah biase ajar kite hidup susah, bile kite dah besar nak belanja duit pun selalu fikir banyak kali.But sometimes kene reward juge untuk diri sendiri, kan,kan,kan...

No comments:

Post a Comment