Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Thursday, August 4, 2011

Raya Preparation -1

Harini puasa ke-3, kak siti plan nak pergi Larkin Mall.Saya memang ngada-ngada nak ikut sebab nak survey skali baju raye kat sana.In fact,saya tak pernah pergi pun Larkin Mall tu.

First,saya tengok kat dalam tu memang tak ramai orang..maybe sebab bulan puase,so orang sibuk pergi bazaar kot.Tapi sudahnye saya masuk First Lady and borong 3 helai jubah.Satu untuk saya,satu untuk mak, dan satu untuk future-mother-in-law.





Lepas beli baju kat First Lady,kiteorang berdesup berbuka puasa kat dalam Larkin Mall tu jugak.Disebabkan Tiya recommend Kacang Pool plus die beriya cerita yang kacang pool tu sedap, so saye exsaited order, tapi terfikir juge kenyang ker makan banyak tu je.




Kacang Pool ni memang sedap,roti lembut,dimakan dengan kuah daging cincang,ala-ala macam kuah kacang.Tapi kalau mulut saya yang makan,kuah semangkuk tu memang tak cukup,so saya mintak extra kuah semangkuk.total RM7.So next time datang Larkin Mall,boleh singgah lagi gerai Kacang Pool Haji.

Lepas sembayang maghrib,kiteorang yang dah macam tak berapa betul ni singgah pulak kat Kip Mart Tampoi dengan tujuan nak jenguk-jenguk tudung dalam tu.Tapi.....saya ternampak satu kedai, Ummi Riaz,dalam tu baju die semua super gojes sebab diorang pakai kain Lycra yang high quality,tak same macam lycra yang biase kita pegang.Plus,mostly kita jumpe lycra diorang buat jubah je, but this time diorang jahit baju kurung moden/kurung pahang.Kain sedap,sejuk,serap peluh,HARGA PUN SEDAP..Serius,saya hampir-hampir sangat nak beli.Tapi memikirkan saya taknak jadi tamak,lagipun diorang suggest boleh tengok dulu kat facebook kalau diorang ade update stok baru.Lagi satu,diorang just jahit baju tu satu corak untuk setiap saiz.Maksudnye kalau corak A,diorang just jahit 1 copy untuk setiap saiz XL,L,M,S....sape cepat die dapat.Ni menurut ape yang saya faham la.

Lepastu..oiii,mengah pulak nak cerita ni....Kami pergi kedai sebelah dia...dahla comel kecik je kedai tudung tu,kiteorang plak buat kecoh cube tudung dalam tu.Sudahnye saya beli dua helai tudung Sheila Rusly.Sebab ape sheila rusly dapat nama?...sebab saya terpengaruh tengok slot Akasia 7 pm - 8 pm,Kasih Alia..berkenan pulak tengok tudung Sheila Rusly dalam drama tu.Takdelah exactly same macam tudung die pakai dalam drama tu,tapi cukup mengingatkan saya yang tudung tu ala-ala macam yang dia pakai..sehelai RM25...macam mahal je,tapi kain dia sedappppppp..

Disebabkan internet slow giler...saya tak dapat nak tunjuk gambar sheila rusly pakai tudung dalam drama tu.Dah puas cari kat mane2 website tak jumpe gak.Kalau nak tunjuk artis lain pakai, dah tak jadi la name tudung tu tudung sheila rusly.



ok dah..cukup,cukup..saya cukup malu letak gambar sendiri dalam blog... 

2 comments:

  1. tudung apa yang akak pakai tu ha??

    ReplyDelete
  2. sory lambat reply..ni tudung xtau la nk paggil ape,tp ade dalam cerita Kasih Alia,sheila rusly pakai mase awal2 episod.tudung ni takde awning keras mcm slalu kite jumpa tu.

    ReplyDelete